Stanisoara: Primarii PDL din Mehedinti sustinatori ai USL sunt santajati agresiv

Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 19:08
2080 citiri
Stanisoara: Primarii PDL din Mehedinti sustinatori ai USL sunt santajati agresiv

Liderul PDL Mehedinti, Mihai Stanisoara, a sustinut joi ca "nu a fost mirat" de plecarea mai multor primari PDL in tabara social-democratilor si a explicat ca acestia "sunt supusi la presiuni inimaginabile si sunt santajati extrem de agresiv" de mai mult timp de catre liderul PSD Adrian Duicu.

"Nu ne-a mirat deloc ceea ce s-a intamplat astazi la sediul USL. Noi de luni bune tot spunem ca primarii PDL din Mehedinti sunt supusi la presiuni inimaginabile si ca sunt santajati extrem de agresiv. Astazi pot sa va spun ca cei prezenti la USL au fost acolo fara voia lor. Doar 2-3 cazuri sunt intr-adevar oameni de care stim ca acum au alta optiune politica, dar care nu au barbatia sa recunoasca acest lucru si sa plece din PDL", a sustinut liderul PDL Mehedinti Mihai Stanisoara despre conferinta USL la care au luat parte si primari alesi pe liste PDL.

Stanisoara precizeaza ca intr-un referat dintr-un dosar penal sunt incluse si declaratiile unor primari pedelisti care "povestesc cum au fost santajati" sa intre in PSD iar unii dintre ei au fost cumva santajati ca "nu vor mai primi alocatii bugetare pentru localitatile unde au fost alesi".

"Am pus la dispozitia presei un raspuns, de fapt un referat dintr-un dosar penal. Veti vedea ca include si declaratiile primarilor PDL Bazavan Gheorghe si Balaure Ion care povestesc cum au fost santajati de Adrian Duicu, liderul PSD Mehedinti, sa intre in PSD. Altfel, li s-a spus pe fata ca nu vor mai primi alocatii bugetare pentru localitatile unde au fost alesi.", mai sustine Stanisoara.

Mai mult, aceasta explica faptul ca primarul PDL Gheorghe Bazavat a cedat in fata presiunilor PSD deoarece "are si vreo doua dosare penale" iar nealaturarea catre social-democrati ar inseamna o presiunea din partea Justitiei la interventia pesedistilor.

"Inteleg ca primarul Bazavan a fost astazi prezent la conferinta de la USL, unde a fost intrebat daca a fost ajutat si sprijinit de PDL pentru ce a realizat in Malovat. A raspuns ca da, dar prezenta lui acolo demonstreaza ca a cedat santajului USL pe care il reclama de luni de zile. Mai spun doar ca acest primar are si vreo doua dosare penale, asa ca va imaginati ce presiune se pune pe acest om", completeaza liderul PDL Mehedinti.

In opinia sa, "actiunea de astazi (joi, n.red.) a USL este una de imagine, care arata disperarea lor", precizand ca "ultimele sondaje comandate chiar de USL arata ca, dupa sapte luni de guvernare, cetatenii s-au convins cine sunt liderii locali ai USL si nu-i mai vor".

"USL poate lua prizonieri niste primari, dar nu poate lua prizonieri 300.000 de mehedinteni care vor fi singuri in cabina de vot, cu constiinta si convingerile lor. In final, nu pot decat sa spun cinste primarilor care nu cedeaza santajului lui Adrian Duicu si care nu au participat astazi la conferinta", a mai spus democrat-liberalul.

30 de primari de la PDL au anuntat ca vor sprjini USL, in 9 decembrie, la alegerile parlamentare.

Presedintele PSD Mehedinti, Adrian Duicu, a anuntat astazi in cadrul unei conferinte de presa organizate la sediul PSD Mehedinti ca 30 de primari PDL din judetul Mehedinti sprijina candidatii USL la alegerile parlamentare.

In sala au fost prezenti toti cei 30 de primari dezertori, precum si candidatii USL la alegerile parlamentare. Dupa conferinta de presa, o parte din primarii prezenti au declarat ca au luat hotararea de a sprijini candidatii USL pentru "binele comunitatii".

Vicepresedintele PDL Mehedinti, Andi Nodit, a declarat ca stia de mai multa vreme ca acesti primari vor iesi intr-o conferinta de presa la presiunea presedintelui PSD Mehedinti, Adrian Duicu.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Mihai Stanisoara PDL, #Mehedinti alegeri parlamentare 2012, #santaj sustinatori USL, #Andi Nodit, #Adrian Duicu , #PDL