Reactia "reformistilor" la plecarea lui Stanisoara: Blaga e problema!

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 17:21
3519 citiri
Reactia "reformistilor" la plecarea lui Stanisoara: Blaga e problema!
Foto: Cronica Romana

Plecarea prim-vicepresedintelui PDL Mihai Stanisoara la PNL, anuntata miercuri intr-o conferinta de presa, a starnit reactia grupului "reformistilor" democrat-liberali, condusi de Monica Macovei si Cristian Preda. Toti fac legatura intre plecarea lui Stanisoara si presedintele PDL, Vasile Blaga.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda este de parere ca trecerea lui Mihai Stanisoara la PNL este "traducerea neincrederii in Vasile Blaga", cel care este considerat "problema" din PDL. Totodata, Preda considera ca plecarea lui Stanisoara este "un efect al autoritatii slabe pe care o exercita Vasile Blaga in PDL".

"PNL cheama pe toata lumea, bineinteles. Dar problema e Blaga. Daca nici dupa o asemenea plecare, Stanisoara fiind cel pe care el l-a impus la sefia grupului deputatilor, Blaga nu trage o concluzie, inseamna ca suntem intr-o epoca de autism politic", a mai declarat Cristian Preda, pentru Ziare.com.

Cristian Preda: Trecerea lui Stanisoara la PNL, traducerea neincrederii in Blaga

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, candidat la presedintia partidului cu motiunea "Reformistii", a remarcat "lipsa de caracter" dovedita de Mihai Stanisoara si a subliniat faptul ca aceia care au plecat din PDL in ultimul an au fost apropiati lui Vasile Blaga - si Sorin Frunzaverde, si Mihaela Popa, si Mihai Stanisoara.

Monica Macovei a mai spus ca este momentul ca membrii PDL care vor vota la conventia din 23 martie sa se "trezeasca" si sa isi puna niste intrebari cu privire la Vasile Blaga, pentru ca "lucrurile nu sunt intamplatoare".

Plecarea lui Stanisoara din randurile democrat-liberalilor a fost comentata, ironic, si de Sever Voinescu, pe contul sau de Facebook.

"Cred ca este pentru prima oara in istoria Parlamentului cand liderul de grup dezerteaza. Vasile Blaga, desigur, nu are nicio raspundere. Va spun eu, vinovati de degringolada continua din PDL sunt reformistii, Basescu, Udrea si Boc. Vasile Blaga, se stie, este 'unificatorul' si 'marele organizator'.

Si cand PDL se va preda cu totul, umil, PNL-ului sau PSD-ului, tot din cauza lor se va intampla. Mi se pare semnificativ ca plecarea lui Stanisoara din partid se petrece exact in ziua in care Blaga promitea alianta cu PNL", comenteaza Sever Voinescu.

Stanisoara trece la PNL. PDL: "Bine ca a scapat partidul de un gunoi"

La randul sau, fostul ministru de Externe Teodor Baconschi scrie, tot pe Facebook, despre plecarea lui Stanisoara.

"Eram in platoul Realitatea TV cand domnul Antonescu, precum o codoasa batrana, a prezentat publicului ultimul model de papusa gonflabila: Mihai Stanisoara. Obscen. Ar trebui interzise asemenea imagini nu doar minorilor, ci oricarui om care mai are bun simt. Stanisoara, un mare mut al politicii, e un baronas care a purtat mereu palarii prea mari, din alea care iti cad pe ochi. Acum, dupa ce injura prostitutia PNL, a primit o camera cu felinar rosu", a scris Teodor Baconschi.

Nu in ultimul rand, Adrian Papahagi a afirmat, tot pe Facebook, ca "inca un locotenent al lui Blaga a defectat la PNL".

"Planul pare stabilit: crearea puntilor cu PNL; castigarea PDL de catre blatisti; ruperea de Basescu si eliminarea reformistilor; fuziunea sau alianta cu PNL; intrarea PNL in PPE; o noua suspendare sau nu; guvernarea blatistilor in termenii varanului (castrarea justitiei, discurs antieuropean, restauratia mafiei de tranzitie, orientare moscovita)", a afirmat Adrian Papahagi.

Prim-vicepredintele PDL Mihai Stanisoara pleaca la PNL

Prim-vicepredintele PDL Mihai Stanisoara s-a inscris in PNL, urmand exemplul unui alt prim-vicepresedinte al democrat-liberalilor, Sorin Frunzaverde, care a trecut in tabara liberalilor in urma cu un an, in luna martie 2012.

"Ma alatur lui Crin Antonescu si colegilor liberali in proiectul de construire a dreptei in Romania. Am luat decizia sa vin alaturi de ei intr-un moment in care PNL are mari responsabilitati si foarte mult de munca.

Intru in PNL, asigurandu-i pe colegii mei ca voi fi un coleg si un partener onest, sincer, corect, loial si performant. Tin sa-i multumesc domnului presedinte Antonescu si celorlalti pentru increderea pe care mi-o acorda astazi. Pentru mine, PDL reprezinta trecutul si PNL reprezinta trecutul si viitorul", a declarat deputatul PDL.

Antonescu: Stanisoara va primi functia de vicepresedinte PNL. Nu e vorba de traseism

Presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat ca a decis sa propuna conducerii PNL ca Mihai Stanisoara sa primeasca, prin derogare, functia de vicepresedinte al PNL pe domenii care tin de securitatea nationala.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#reformisti PDL plecare Mihai Stanisoara, #Mihai Stanisoara plecare PDL PNL, #Cristian Preda plecare Mihai Stanisoara, #Monica Maovei plecare Mihai Stanisoara, #Sever Voinescu plecare Mihai Stanisoara, #Teodor Baconschi plecare Mihai Stanisoara, #Adrian Papahagi plecare Mihai Stanisoara , #PNL