Prim-vicepredintele PDL Mihai Stanisoara pleaca la PNL

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 13:00
37800 citiri
Prim-vicepredintele PDL Mihai Stanisoara pleaca la PNL
Foto: Realitatea Tv

Prim-vicepredintele PDL Mihai Stanisoara s-a inscris in PNL, urmand exemplul unui alt prim-vicepresedinte al democrat-liberalilor, Sorin Frunzaverde, care a trecut in tabara liberalilor in urma cu un an, in luna martie 2012.

Mihai Stanisoara este liderul deputatilor PDL si a fost ministrul Apararii in Guvernul Boc.

"Vreau sa va spun inca de la inceput ca sunt un om care nu se uita cu manie in trecut, ci priveste cu speranta si incredere in viitor. Am luat astazi hotararea sa intru in echipa PNL, dupa o chibzuinta intensa. Un lucru imi este extrem de limpede astazi, si anume ca singurul partid care poate sustine si implementa politici de dreapta in Romania este PNL.

Ma alatur lui Crin Antonescu si colegilor liberali in proiectul de construire a dreptei in Romania. Am luat decizia sa vin alaturi de ei intr-un moment in care PNL are mari responsabilitati si foarte mult de munca.

Intru in in PNL, asigurandu-i pe colegii mei ca voi fi un coleg si un partener onest, sincer, corect, loial si performant. Tin sa-i multumesc domnului presedinte Antonescu si celorlalti pentru increderea pe care mi-o acorda astazi.

Pentru mine, PDL reprezinta trecutul si PNL reprezinta trecutul si viitorul.

Depun o motiune la PDL, ea se numeste 'Adevarata cale de dreapta' si ea se refera la adeziunea mea la PNL", a declarat Mihai Stanisoara, miercuri, in cadrul unei conferinte comune sustinuta impreuna cu presedintele PNL Crin Antonescu.

Stanisoara, amintiri cu "domnul Goe" Crin Antonescu

Intrebat in legatura cu afirmatia facuta in luna octombrie 2012, pe site-ul personal, in care l-a comparat pe Crin Antonescu cu "domnu' Goe", Stanisoara a raspuns: "Eu nu imi aduc aminte cand am facut declaratia".

Stanisoara: Antonescu - domnul Goe. Guvernul USL, betivul satului

"Sigur, polemica politica totdeauna trebuie sa se rezume la un duel verbal care sa nu depaseasca o anumita limita. Analizand practic relatia mea cu colegii liberali de-a lungul timpului, am constatat un lucru de bine: In domeniul apararii nationale, toate abordarile au coincis", a spus deputatul.

Acesta a mentionat ca nu a avut nicio discutie in prealabil cu presedintele PDL Vasile Blaga, deoarece a considerat ca este bine ca toata lumea sa afle in acelasi moment despre hotararea sa.

Frunzaverde: Am incurajat trecerea lui Stanisoara, vor mai fi veniri din PDL

"Ce este important este ce se va intampla de acum inainte. Cred ca la fel de important ar fi fost sa anunt pe ultimul membru din ultima comuna. Am ales aceasta cale pentru ca respect la fel de mult pe ultimul membru ca pe ceilalti care au stat langa mine la un moment sau altul.

Dupa o chibzuinta intensa si matura, am ajuns la o concluzie foarte clara: PNL este singurul capabil sa sustina politici de dreapta in Romania. Sigur ca atunci cand iei o decizie, la luarea deciziei concura multe argumente", a adaugat fostul ministru al Apararii.

Intrebat daca s-a consultat cu un alt fost membru PDL Sorin Frunzaverde, fostul lider al deputatilor PDL a raspuns: "Nu m-am consultat cu nimeni. 'Nimeni' nu include familia".

Stanisoara: Nu am pus nicio conditie pentru aderarea in PNL, nu vreau in Guvern

Mihai Stanisoara a precizat ca nu a pus nicio conditie pentru aderarea la PNL si a subliniat ca nu isi doreste mai mult decat a face parte din PNL, adica nu vizeaza un post in Guvernul USL.

"Convingerea mea ca PNL este proiectul in care ma pot alatura pentru a ma implini. Sigur ca atunci cand faci politica, incerci sa te raportezi la numarul 1 intotdeauna. V-as spune un lucru care imi este foarte drag la PNL: In PNL nu exista delict de opinie", a afirmat liberalul.

Intrebat inca o data in legatura cu atacurile sale la adresa guvernarii USL si la adresa lui Crin Antonescu, din urma cu numai cateva luni, deputatul a raspuns: "Repet si eu faptul ca exista momente in arena politica in care duelul verbal te duce la anumite afirmatii".

Totodata, raspunzand la intrebarea daca isi doreste sa faca parte din Guvernul USL, Stanisoara a precizat: "Nu mi doresc nimic in afara de ce am spus astazi aici".

"Nu vin undeva la putere, vin sa intru intr-un proiect, sa incerc asa cum pot si cum stiu sa am o contributie la acest proiect. (...) Legat de prietenul meu, Sorin Frunzaverde, momentul pe care l-a ales ii apartine, iar in ce ma priveste am dat dovada de mai multa rabdare", a subliniat deputatul.

Crin Antonescu il vrea pe Stanisoara vicepresedinte al PNL pe securitate nationala

La randul sau, Crin Antonescu a declarat ca Mihai Stanisoara este "un om pe care orice partid doreste sa il aiba in randurile sale", reamintind ca acesta are o "statura politica", fiind lider al grupului parlamentar al PDL din Camera Deputatilor si avand o "vasta experienta in domenii de competenta" care tin de "proiecte speciale".

Liderul PNL a reamintit ca Stanisoara a fost ministru al Apararii, consilier prezidential pe probleme de securitate nationala, presedinte al comisiei de aparare din Senat, membru si conducator chiar al unor comisii internationale din Camera Deputatilor sau Senat, el avand o "pregatire si experienta de exceptie".

Antonescu: Stanisoara va primi functia de vicepresedinte PNL. Nu e vorba de traseism

In plus, Crin Antonescu a anuntat ca a decis sa propuna conducerii PNL ca Mihai Stanisoara sa primeasca, prin derogare, functia de vicepresedinte al PNL pe domenii care tin de securitatea nationala.

"Este decizia mea, vreau sa precizez ca domnul Stanisoara nu a reclamat o asemenea pozitie(...) O salut, ii multumesc, il asigur si pe domnia sa si pe toti cei care il cunosc si il respecta ca este o optiune castigatoare. In PNL dreapta va creste natural si va creste puternic in Romania", a spus Antonescu.

Berceanu: Tradare, PDL s-a mai curatat de un gunoi

Stanisoara trece la PNL. PDL: "Bine ca a scapat partidul de un gunoi"

Deputatul democrat-liberal Mircea Toader s-a declarat surprins de decizia lui Mihai Stanisoara de a trece in tabara liberalilor.

"Singura justificare este probabil amicitia cu Frunzaverde, altceva nu-mi dau seama. Daca v-ati uitat la figura mea, am fost total surprins. Cand ai o problema de asta, vii in BPN si zici ce nu iti place, apoi 'drum bun'", a declarat liderul PDL Galati.

La randul sau, democrat-liberalul Radu Berceanu a declarat ca ce a facut Stanisoara nu reprezinta "o miscare", ci "tradare". Astfel, a spus Berceanu la Realitatea Tv, partidul "s-a mai curatat de un gunoi".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Mihai Stanisoara trece PNL, #Mihai Stanisoara PDL PNL, #Crin Antonescu Stanisoara PNL, #Antonescu Stanisoara vicepresedinte PNL, #Stanisoara demisie PDL, #reactii trecere Stanisoara PNL , #PNL