PDL cere demisia lui Rusanu de la sefia Comisiei de Buget: A comis un abuz!

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 12:54
2932 citiri
PDL cere demisia lui Rusanu de la sefia Comisiei de Buget: A comis un abuz!
Foto: B1TV

Prim-vicepresedintii PDL Mihai Stanisoara si Cezar Preda au acuzat USL ca a comis un abuz refuzand dreptul Opozitiei de a-si sustine amendamentele depuse la bugetul de stat si au cerut explicit demiterea liberalului Dan Radu Rusanu de la sefia Comisiei de Buget Finante.

Cei doi au facut declaratii la finalul reuniunii grupurilor parlamentare ale PDL pentru consultari, dupa ce democrat-liberalii au parasit dezbaterile pe buget, nemultumiti ca amendamentele lor au fost eliminate, in opinia lor, in mod ilegal.

"Vom reveni in sala cand se va remedia situatia incredibila(...) Amendamente respinse de comisia de buget-finante nu se regasesc in raportul acestei comisii. Dan Radu Rusanu a recunoscut cu nonsalanta si aroganta ca el a dat dispozitii sa fie scoase. E un abuz! Noi am hotarat sa sesizam Comisia juridica si de imunitati pentru aceasta grava incalcare a regulamtentului!", a declarat senatorul Mihai Stanisoara.

Scandal la dezbaterea bugetului - PDL a parasit plenul Parlamentului

Acesta a adaugat ca PDL isi doreste sa isi sustina amendamentele in plen, asa ca s-a luat decizia ca liderii de grupuri parlamentare sa revina la sedinta plenului reunit, dupa pauza din program, pentru a vedea daca "situatia s-a remediat, in sensul aducerii documentelor complete de la comisie, asa cum s-a promis".

"Noi vrem sa ne sustinem amendamentele. Nu avem cum sa ne sustinem amendamentele depuse de noi, dar scoase de Radu Rusanu din raportul comisiei", a criticat senatorul PDL.

La randul sau, deputatul Cezar Preda a acuzat ca se citesc cate 1.000 de amendamente odata, fara ca acestea sa se mai dezbata si a sustinut ca Dan Radu Rusanu va plati pentru abuzul comis.

"Rusanu era albastru, livid, pentru ca toate stenogramele comisiei si plenului arata ca el a comis un abuz. Nu va ramane nepedepsit!", a spus Cezar Preda.

Democrat-liberalul a respins declaratiile facute de liderii USL, printre care si Valeriu Zgonea, potrivit carora PDL ar fi procedat la fel cand a fost la guvernare.

"Nu exista precedent! Noi nu o sa lasam asa. Comisia Juridica va fi sesizata", a spus Preda, exprimandu-si opinia ca deputatul PNL Dan Radu Rusanu ar trebui sa plece din comisia de buget finante.

Cezar Preda a anuntat ca PDL "nu va sta impasibil" in fata acestor abuzuri, sustinand ca va bloca sedintele de plen si va proceda exact asa cum a facut USL cand era in Opozitie.

"Vom gasi metode de lupta la fel de neortodoxe(...) Nu vrem sa ne uitam la ei cum, in dispret, trec zeci si mii de amendamente", a subliniat Cezar Preda.

Totodata, Mihai Stanisoara a completat spunand ca ceea ce s-a intamplat miercuri la dezbaterile pe buget arata "spiritul USL", de incalcare a regulilor si normelor democratice, spirit pe care l-au "demonstrat si in vara anului trecut".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Stanisoara Rusanu demisie buget, #Cezar Preda Rusanu buget, #scandal buget PDL , #PDL