Cand dl. Goe cumpara casa parinteasca (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 07 Martie 2013, ora 10:56
8692 citiri
Cand dl. Goe cumpara casa parinteasca (Opinii)

Nici nu stiu cine iese mai prost din transferul spectaculos la PNL al liderului deputatilor democrat liberali, prim-vicepresedintele PDL, Mihai Stanisoara.

De fapt, cred ca exista o singura bila alba in aceasta chestiune puturoasa: felul in care ziaristii au inteles sa-si faca treaba la conferinta de presa comuna Antonescu - Stanisoara, transformata dintr-un moment de triumf intr-unul foarte penibil pentru ambii actori principali.

Sigur ca PDL incaseaza o lovitura foarte grea, in plex. Este al doilea numar doi din partid pe care il pierde in interval de aproximativ un an si ar trebui sa ne amintim ce hemoragie letala a provocat guvernarii Ungureanu plecarea lui Sorin Frunzaverde. Este de asteptat sa se intample si acum acelasi lucru, cu atat mai mult dupa viitorul Congres, ale carui rezultate ar putea nemultumi multa lume, mai ales pe cei deja nemultumiti de actuala echipa de conducere cu sanse mari de realegere.

Deja Vasile Blaga este acuzat de un nou blat, ca ar vinde PDL pe bucati PNL, pentru a se duce apoi si domnia sa tot acolo. Sigur, e posibil, pentru ca in politica romaneasca totul e posibil. Dar daca e blat, nu inteleg de ce s-ar fi impuscat Vasile Blaga in picior cu mana lui tocmai inaintea conventiei si nu a asteptat mai intai sa castige.

PDL arata tot mai mult ca un partid care se destrama rapid, pentru ca nu face fata pierderii puterii. Este soarta oricarui partid care se expandeaza mai mult decat a crescut sanatos, care se simte titular de drept al puterii, care isi pierde reflexele politice in umbra unui lider puternic. In acest moment mi-e foarte greu sa vad o sansa reala de redresare pentru degringolada in care se adancesc democrat liberalii.

Domnul Stanisoara nu face decat sa ingroase randurile sobolanilor care parasesc corabia atunci cand ea incepe sa se scufunde, al traseistilor politici care nu au nicio rezerva sa pupe unde au scuipat si invers. Despre motivatiile si moralitatea gestului d-lui Stanisoara cel mai bine vorbesc citatele din chiar dl. Stanisoara.

Acela care spunea in urma cu un an: "Nu plec din PDL. Din aceasta postura eu sunt adeptul cantecului popular 'Casa parinteasca niciodata nu se vinde'. Daca ar fi sa plec, plec din politica". Acela care spunea ca Guvernul Ponta este o calamitate pentru tara, care asemuia guvernarea USL cu betivul satului, care definea acelasi USL prin cuvintele prostie si hotie, care socotea ca dl. Antonescu este un fel de domnul Goe al politicii romanesti.

Confruntat la conferinta de presa cu propriile ziceri, Mihai Stanisoara a dat din colt in colt, a incercat sa explice cum e cu contondenta in politica, dar nu a reusit sa arate cum s-au reabilitat USL si dl. Antondescu in ochii sai intr-atat incat sa li se alature.

Nici macar reactiile extrem de agresive ale lui Crin Antonescu nu au salvat momentul. Au marcat insa inca un atac la Victor Ponta care, nu-i asa, isi aminteste acum liderul PNL, cand vorbea despre sticla pe care o cauta sub masa Traian Basescu, cand semna pactul cu Traian Basescu. Asa-i in politica romaneasca, incearca sa ne convinga si Crin Antonescu, azi ne balacarim, maine ne pupam, totul se sterge cu buretele. Asa cum au fost sterse rapid de pe blogul lui Mihai Stanisoara toate postarile vechi referitoare la dl. Goe Antonescu si la USL cea ticaloasa.

Teoretic PNL da o lovitura si se arata in forma si pentru altele, pentru ca usile sale sunt deschise. Pentru traseisti, pentru oportunisti, pentru cei gata sa vanda casa parinteasaca? Aceste transferuri sunt foarte edificatoare pentru standardele celui care accepta un asemenea material si sunt toxice.

PNL pare sa nu fi inteles nimic din erorile PDL, care exact prin astfel de transferuri, prin aceasta gonflare si-a semnat condamnarea la degringolada de acum. Lacomia politica are pretul ei inevitabil. Si apoi, ma intreb cat de fericiti sunt liberalii ca dupa Klaus Iohannis le mai e bagat pe gat, direct la varf, un traseist, de aceasta data un fost dusman, chiar un fost consilier al lui Traian Basescu.

Cu adevarat remarcabil a fost felul in care au inteles jurnalistii sa reactioneze in conferinta de anuntare a transferului. Mihai Stanisoara a avut de dat socoteala pentru toate afirmatiile facute de-a lungul vremii despre noii sai aliati si despre fostul sau partid. A fost somat in mod repetat sa explice de ce pleaca, de fapt, din PDL si ce vizeaza in PNL. Dincolo de platitudini de tipul "adevarata dreapta" nu a reusit sa dea vreo explicatie coerenta.

In mod evident, dl. Stanisoara nu se astepta sa fie bagat in corzi cu propriile lui vorbe. Si nervozitatea dovedita de Crin Antonescu, foarte agresiv cu jurnalistii, a dovedit ca nici el nu se astepta la asa ceva. Adevarul e ca in studiourile Antenei 3 nu li se intampla asa ceva si deja uitase cum e in viata reala, fata in fata cu jurnalisti reali.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Stanisoara Antonescu PNL, #Stanisoara Antonescu dl Goe , #PNL