Mihai Sora a semnat pentru sustinerea a trei candidati la Presedintie: Doar ei mi se par demni de atentie si de functia la care aspira

Sambata, 07 Septembrie 2019, ora 08:06 14188 citiri
Foto: Ziare.com

Filosoful Mihai Sora a semnat pentru candidaturilor lui Dan Barna, Klaus Iohannis si Theodor Paleologu la Presedentie.

Acesta subliniaza ca vede multa agitatie in jurul candidatilor potentiali, "de la dacii liberi, mascaricii, cocul, la candidatii rezonabili", precizand ca exercitiul democratic consta in a da unor candidati decenti sansa de a-si expune programul, viziunea politica, felul in care gandesc viitorul tarii.

"Dragi prieteni,

vad multa agitatie in jurul candidatilor potentiali. De la dacii liberi, mascaricii, cocul, la candidatii rezonabili, peste tot - panouri, zambete si voie buna, clocot, freamat, oameni care strang semnaturi.

In clipa de fata, exercitiul democratic propriu-zis mi se pare cel mai important, iar el consta tocmai in a da unor candidati decenti sansa de a-si expune programul, viziunea politica, felul in care gandesc viitorul tarii", a scris Mihai Sora pe Facebook.

Filosoful spune ca doar trei candidati i se par demni de atentie si de functia la care aspira. Mihai Sora a tinut sa precizeze ca asteapta in campania electorala dezbateri oneste, echilibru, inteligenta si politete, atitudini de oameni responsabili, care inteleg semnificatia momentului, isi respecta deopotriva adversarul si pe alegatorii sai.

"Dintre cei care s-au anuntat, doar trei mi se par demni de atentie (si de functia la care aspira) . Toti trei au calitati indiscutabile; toti trei - si imperfectiuni, pe care, folosind propria unitate de masura, le putem citi in cheie mai sumbra ori mai ingaduitoare. In ce ma priveste, am semnat (intamplator, chiar in ordine alfabetica) pentru Dan Barna, Klaus Iohannis si Toader Paleologu. Fireste, ideal ar fi sa avem un Fat-Frumos sau o Girafa (desi s-ar gasi si atunci unii sa spuna ca Fat-Frumos e prea viteaz pentru ciobanul mioritic, Girafa - prea semeata pentru cel ce-si tine capul plecat, infricosat de sabie).

Cum nu avem in cursa nici Fat-Frumos si nici Girafa, ne vom multumi cu unul dintre cei trei. Astept dezbateri oneste, echilibru, inteligenta si politete, atitudini de oameni responsabili, care inteleg semnificatia momentului, isi respecta deopotriva adversarul si pe alegatorii sai", a conchis Mihai Sora.

I.O.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com