Valeriu Turcan: M.R. Ungureanu si Oprescu s-ar putea confrunta la prezidentiale

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 10:303572 citiri
Valeriu Turcan: M.R. Ungureanu si Oprescu s-ar putea confrunta la prezidentiale
Foto: Romania Libera

Fostul purtator de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, spune ca Mihai Razvan Ungureanu ar putea fi candidatul sprijinit de PDL la prezidentiale, in ipoteza ca Traian Basescu va fi demis. Insa Ungureanu nu se va confrunta la alegeri cu Crin Antonescu, ci cu Sorin Oprescu.

"Daca se va ajunge la demiterea presedintelui, ceea ce cred ca e putin probabil, ar fi normal pentru PDL sa caute un candidat si desigur ca domnul Ungureanu ar putea fi o varianta, are multe atuuri. In primul rand, prin functiile detinute anterior, e un om de stat", a declarat Turcan intr-un interviu acordat Romania Libera.

Turcan crede ca sansele lui Crin Antonescu de a fi sustinut si de PSD la prezidentiale nu sunt foarte mari, intrucat "poporul PSD nu se va resemna niciodata sa nu aiba candidatul sau la presedintia Romaniei. Pentru poporul PSD, acest lucru e ca un drept castigat in 90, i se cuvine".

Prin urmare, PSD ar putea sa mizeze, mai degraba, pe un independent.

"Un independent cu anvergura capitalizeaza in mod natural pe seama actualei stari de tensiune si confruntare. Acum, depinde si cum vor fi evaluate saptamanile in care domnul Antonescu asigura interimatul. Poate sa fie crestere, stagnare sau erodare. E logic ca PSD se va uita cu atentie la cifrele din sondaje, indiferent cat de buna ar fi colaborarea in USL", a explicat Turcanu.

Fostul purtator de cuvant, acum consultant politic, a evidentiat si calitatile lui Sorin Oprescu.

"Sorin Oprescu este un candidat redutabil, cu un excelent control al miscarilor. Si nu risca inutil, exact ca Ion Iliescu. Iar asta are cel putin o semnificatie importanta - e predictibil. Dar e dificil de estimat parcursul electoral al celor doi, mai ales ca nici unul nu si-a anuntat candidatura. Iar MRU de-abia se lanseaza in viata de partid. Oricum, ar fi interesant sa vezi o confruntare intre fiul unui spion si un fost sef al serviciului de spionaj", a subliniat Valeriu Turcan.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
OSIRIS
rank 5
As vrea s-o văd si p'asta! Opărescu... . Altul mai "bun" nu aveti!