Ungureanu: Peste capul ministrului, sunt interesat de problemele agentiilor

Joi, 16 Februarie 2012, ora 19:35
1831 citiri
Ungureanu: Peste capul ministrului, sunt interesat de problemele agentiilor

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu le-a spus, joi, responsabililor pentru relatia cu Parlamentul ca, "peste capul ministrului", el este interesat sa afle problemele cu care se confrunta agentiile guvernamentale pe care acestia le reprezinta.

"Sper sa avem un dialog cat mai bun, mai consistent si fiti convinsi ca nu exista ministru in acest Cabinet care sa nu fie interesat de raporturile cu agentiile pe care le are in subordine.

Mai mult decat atat, peste capul ministrului, sunt eu direct interesat sa cunosc activitatea si problemele agentiilor pe care dvs. le reprezentati", le-a spus Ungureanu responsabililor pentru raporturile cu Legislativul, la o reuniune organizata de Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul (DRP).

De asemenea, el ii asigura pe responsabilii de relatia cu Parlamentul ca isi da seama "cat de haituiti" pot fi si ca sunt "pusi in dificultate de multe ori" cand trebuie sa expuna argumentele Executivului pentru adoptarea unor acte normative.

"Stiu si imi dau seama cat de haituiti puteti sa fiti, cum toata lumea spera sa puteti face minuni de cate ori ajungeti la Parlament. Stiu ca sunteti, de multe ori, pusi in dificultate cand trebuie sa expuneti argumentele Executivului pentru adoptarea unui act normativ, de un fel sau de altul", a spus Ungureanu.

Potrivit unui comunicat al Executivului, la aceeasi reuniune, seful DRP, Valentin Iliescu, a reclamat faptul ca proiecte legislative ale Guvernului asteapta de sapte luni sa fie discutate in Parlament.

"Exista proiecte legislative care asteapta chiar si sapte luni pentru a fi discutate in Parlament. In acest sens, vom creste strictetea cu care vom acorda avize de oportunitate proiectelor legislative", a spus Iliescu, potrivit Biroului de presa al Guvernului.

In discursul sau din Parlament, de la sedinta plenului reunit pentru acordarea investiturii Guvernului, Mihai-Razvan Ungureanu a aratat ca in mandatul de premier isi doreste sa respecte statutul Legislativului de principal legiuitor si rolul Palatului Victoria de executiv.

"In egala masura, imi doresc respectarea rolului constitutional al institutiilor esentiale ale statului: Parlamentul, cu rolul sau de principal legiuitor, si Guvernul - cu rolul sau executiv. Aceasta intelege Guvernul pe care il propun prin democratia increderii", spunea Ungureanu pe 9 februarie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mihai Razvan Ungureanu, #Ungureanu relatie Parlament , #premier