Ungureanu, nou atac la Berca: Nu va multumesc inca, astept prilejul s-o fac

Marti, 28 Februarie 2012, ora 18:03
6469 citiri
Ungureanu, nou atac la Berca: Nu va multumesc inca, astept prilejul s-o fac
Foto: B1 TV

Prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu i-a spus ministrului Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, "eu nu va multumesc, eu astept prilejul sa va multumesc", acesta fiind o noua mustrare din partea premierului dupa ce, saptamana trecuta, la bilantul Politiei pe 2011, l-a apostrofat pe seful MAI ca nu a avut initiativa de a propune un moment de reculegere pentru ofiterii cazuti la datorie.

Replica de marti a premierului a venit cu ocazia unei conferinte sustinute la sediul Ministerului Administratiei si Internelor, in momentul in care ministrul Gabriel Berca i-a multumit acestuia.

"Domnule ministru, eu nu va multumesc, eu astept sa va multumesc, sa imi dati prilejul sa va multumesc, anul viitor pe vremea asta", a declarat prim-ministrul.

Acesta a fost prezent la sediul MAI cu ocazia prezentarii bilantului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Totodata, el a asigurat de "aprecierea pe care Cabinetul pe care am onoarea sa il conduc o are". El a marturisit ca are incredere in competenta, in bunele intentii si in proiectele pe care MAI le are in 2012.

Mihai Razvan Ungureanu a amintit si despre reforme, subliniind ca prin reforma intelege "mai multe fapte, mai putine vorbe, mai mult continut, mai putina forma". El a mentionat si ca nu vrea sa reia tema reformelor, a structurilor si a modernizarilor.

Asteptarile lui Mihai Razvan Ungureanu de la Gabriel Berca

Premierul a expus si asteptarile pe care le are de Ministerul Administratiei si Internelor, recunoscand ca este constient de eforturile pe care acesta le face in fiecare zi, "in pofida vicisitudinilor, a riscurilor, a problemelor".

"Asteptarea mea este ca acest minister sa fie mondern, european, profesionist, care sa respecte fiecare cetatean din aceasta tara, ceea ce reprezinta o normalitate. Nu cred ca cer nimic altceva decat normalitate", a explicat Ungureanu.

Prim-ministrul Romaniei a mai vorbit si despre faptul ca "nu exista situatii la care un minister de marimea si importanta acestei institutii nu le poate si nu trebuie sa le faca fata" si a spus ca fiecare roman se asteapta sa fie bine macar acolo unde stie ca statul este responsabil pentru liniste fiecaruia.

El a cerut adaptare permanenta, flexibilitate, abilitate de previzionare, dar si creativitate manageriala.

"La problemele vechi nu trebuie gasite solutii vechi. La problemele noi trebuie sa fim mult mai inteligenti decat pana acum", este recomandarea lui Mihai Razvan Ungureanu

Premierul crede ca MAI si-a indeplinit obligatiile tehnice privind aderarea la spatiul Schengen, subliniind ca Romania este pregatita sa asigure frontiera orientala a Uniunii Europene. El a spus ca aceasta este "o problema de demnitate nationala, inainte de a fi o problema europeana".

Lege si ordine, schimbari de jos in sus

Ungureanu crede ca asteptarile oricarui cetatean roman, de la MAI, se sintetizeaza in doua cuvinte - lege si ordine. El a cerut, totodata, seriozitate si sobrietate, spunand ca asteptarile cetanilor sunt reprezentate de combaterea coruptiei si de utilizarea corecta a banilor europeni, care "trebuie sa duca la o viata mai buna in Romania".

"Lucrurile nu se schimba de la putere la factorul de executie, ci invers, de jos in sus", crede seful Executivului, care i-a recomandat ministrului Berca sa coopereze cu celelalte institutii ale statului.

El a spus ca Parlamentul Romaniei este un partener pentru MAI, fiind "garantul corectitudinii" si a tot ceea ce face ministerul.

Totodata, premierul isi doreste "o administatie care sa fie prietenoasa, onesta, civilizata, sensibila la grijile fiecarui contribuabil", mentionand ca "de felul in care administratia reactioneaza depinde credibilitatea statului".

Mihai Razvan Ungureanu a atentionat ca "un nou ministru inseamna de fapt o noua mentalitate si un altfel de atentie asupra a ceea ce dumneavoastra reusiti sa faceti in institutiile pe care le conduceti", adaugand ca "alaturi de ochii ministrului de Interne se afla si ochii mei".

Nu in ultimul rand, prim-ministrul a pus in sarcina ministrului de Interne asigurarea desfasurarii "in deplina corectitudine" a alegerilor locale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Mihai Razvan Ungureanu, #Ungureanu prim ministru, #Ungureanu MAI, #Ungureanu Gabriel Berca , #premier
Comentarii
Poza Deniutz
Deniutz
rank 4
Excelent ***** / Total de acord *****
Poza LIBERALUL
LIBERALUL
rank 5