Ungureanu, atac la Antonescu: Habar n-are ce inseamna politica externa

Autor: Ana Ilie
Marti, 14 August 2012, ora 20:16
7726 citiri
Ungureanu, atac la Antonescu: Habar n-are ce inseamna politica externa

Liderul Initiativei Civice de Centru-Dreapta (ICCD), Mihai Razvan Ungureanu, a afirmat ca presedintele interimar, Crin Antonescu, este "complet neprezidentiabil", intrucat "habar n-are ce inseamna politica externa si relatiile internationale" si nu doreste sa invete, "la varsta pe care o are, elemente care tin de practica functiei de presedinte".

"Pe seama experientei diplomatice, acestea nu sunt declaratii responsabile, sunt declaratiile unui cetatean care habar n-are ce inseamna politica externa si relatiile internationale, n-a invatat nimic privind in jur, pe de alta parte, domnia sa evident are cateva complexe pe care nu reuseste sa le contina, are nevoie sa le exprime", l-a atacat Ungureanu pe Antonescu, la Realitatea Tv, comentand reactia presedintelui suspendat dupa intalnirea cu emisarul Departamentului de Stat american.

In opinia lui Ungureanu, "primul complex, pe care l-a avut si Ceausescu, este ca daca exista probleme in Romania, chiar daca sunt generate chiar de domnul Antonescu, de vina nu sunt actorii interni ci trebuiesc cautati afara, fie intre strainii care nu ne-au placut niciodata, ca doamna Merkel pe care n-o poate intelege nici in natura sa politica, ba ii cauta si in interior, printre maghiari".

"E suparat ca domnul Barroso trimite semne de atentionare si culmea furiei sale infantile se dezlantuie asupra ambasadorului SUA, implicit SUA. De ce? Pentru ca nu intelege nimic din ce inseamna politica? Nu. Domnul Antonescu, in modul cel mai insidios cu putinta, mai direct si mai otravitor, incearca sa ne spuna ca strainul este rau si el este bun. Ce vine din afara e dusman si domnia sa este prietenul natiunii romane. Daca e o natiune demna, e reprezentata de el, printr-un antionalism ce aminteste de cel dinainte de '89, spunandu-ne ca daca vine cineva din SUA si il critica sau ii cere o lamurie face un act groaznic la adresa natiunii romane, confundandu-se cu Romania", a continuat Ungureanu sa il atace pe Antonescu.

Fostul ministru de Externe identifica doua probleme pe care le are Antonescu: "pentru domnia sa politica este o chestiune de persoane, coboara totul la nivelul interactiunii sale directe cu cineva, are o problema cu ambasadorul SUA. Al doilea lucru pe care nu il cunoaste sau recunoaste este ca nimeni nu i se adreseaza presedintelui interimar sau premierului din alta tara in calitate personala: vine cu un mandat. Orisicine calca pragul Palatului Victoria o face sub presiunea imperativa a exprimarii unui mandat. Nu spune o problema a sa ci repeta intocmai mesajul centralei care l-a trimis, capitalei de unde vine".

Ungureanu a explicat care este acest mesaj - unul de ingrijorare fata de viitorul Romaniei. "Domnul Gordon nu a venit aici in excursie, in momentul in care Ministerul de Externe britanic a venit la Bucuresti pentru o ora sa n-avem senzatia ca a venit pentru a-i strange mana domnului Ponta, a venit cu un mesaj... A venit sa-i spuna domnului prim-ministru cateva chestiuni pe care Londra le considera esentiale ca administratia de la Bucuresti sa le inteleaga si eventual sa le puna in practica. La capatul acestui mandat se ascunde un cuvant pe care toata lumea il intelege: ingrijorarea pentru viitorul Romaniei".

"Mi se pare limpede ca nu un asemenea om trebuie sa fie presedintele Romaniei, nu pentru ca e nu e competent ci pentru ca nu are rabdarea sa invete la varsta pe care o are elemente care tin de practica functiei de presedinte", a incheiat Ungureanu.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Mihai Razvan Ungureanu atac Crin Antonescu, #Ungureanu atac Antonescu politica externa , #stiri Mihai Razvan Ungureanu