Un deputat PNL spune de ce-l voteaza pe MRU: Exilarea la SIE, cea mai buna cale de a scapa de el. E toxic

Luni, 29 Iunie 2015, ora 22:10
5391 citiri
Un deputat PNL spune de ce-l voteaza pe MRU: Exilarea la SIE, cea mai buna cale de a scapa de el. E toxic
Foto: Ziare.com

Un deputat PNL, aflat la primul mandat, sustine ca nu l-ar vota pe fostul premier Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE, daca ar judeca dupa activitatea politica a acestuia, dar precizeaza ca aceasta este modalitata ca partidul "sa scape" de "aceasta personalitate".

"Colegilor liberali care imi tot spun cat de toxic este MRU in PNL le atrag respectuos atentia ca, in actualele conditii statutare, cea mai buna cale de a scapa de aceasta personalitate, fara a provoca daune partidului, este 'exilarea' sa la SIE.

In speranta ca, odata si odata, uzanta va deveni ca un sef de serviciu secret, pana sa intre din nou in politica, lasa sa treaca macar un deceniu...", a scris pe blog Radu Zlati, deputat de Cluj.

Cum ar putea reveni Ungureanu la sefia SIE - calculele parlamentare ale PNL si PSD

Cum se asteapta PNL sa decurga votul in cazul lui MRU si pe cati parlamentari conteaza (Video)

Acesta explica motivele sale pentru care l-ar vota sau nu l-ar vota pe Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE.

"Daca mi-as asculta vocea launtrica - ce face apel la memorie pentru a valoriza activitatea politica a lui MRU - raspunsul ar fi unul singur. As vota NU. Prea putine elemente din activitatea politica a celui propus de la Cotroceni m-ar face sa votez persoana MRU. Dimpotriva.

Una peste alta, consider ca MRU face parte din pasivele unei fuziuni pe care mi-am dorit-o, dar fuziune in numele careia am fost nevoit sa accept personalitati politice asupra carora nutream serioase si fundamentate indoieli; nu numai in ce priveste loialitatea lor si pozitia lor fata de PNL de-a lungul timpului, dar si loialitatea fata de Traian Basescu", a precizat Radu Zlati.

Mihai Razvan Ungureanu, apel la parlamentari: Votul oricaruia este important

PSD boicoteaza sedinta Parlamentului la care se va vota numirea lui MRU la sefia SIE

In schimb, acesta recunoaste ca ar avea si motive pentru a vota in favoarea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE.

"Pe de alta parte, cum pot eu evalua activitatea prestata deja de catre MRU la conducerea SIE? SIE, ca si SRI, este un organism inchis, controlat doar de ochii lumii de catre politic sau societatea civila - existand chiar guri rele care afirma ca nu comisiile parlamentare controleaza serviciile secrete, nu de alta, dar controlul ar fi tocmai pe dos.

Nu au existat informatii, dupa stiinta mea, care sa se constituie in acuzatii la adresa domnului MRU cu privire la managementul institutiei pe care a condus-o o buna bucata de vreme. Deci, daca ar fi sa dau un vot doar in ceea ce priveste expertiza celui propus la conducerea SIE, as putea sa votez DA, linistit.

(...) Mai ales pe baza ultimului meu argument, votul meu in privinta lui MRU va fi DA. Iar daca un vot pe tema MRU/SIE va duce la ruperea aliantei guvernamentale, va fi cu atat mai mult", a mai spus deputatul PNL.

Cand afla Mihai Razvan Ungureanu daca va fi iar director SIE

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au decis, luni dupa-amiaza, convocarea plenului reunit al celor doua camere pentru marti, la ora 17:00, pentru a se da votul privind numirea lui Mihai Razvan Ungureanu in functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE), la propunerea presedintelui Klaus Iohannis.

F.N.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#PNL vot Ungureanu, #PNL vot MRU, #liberali vot Mihai Razvan Ungureanu, #vot Ungureanu SIE , #SIE