Traian Basescu isi pregateste guvernarea cu USL? (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 10:54
5381 citiri
Traian Basescu isi pregateste guvernarea cu USL? (Opinii)
Foto: Arhiva

E amuzant cum ultimele mutari ale presedintelui republicii i-au bulversat atat de tare atat pe simpatizantii cat si pe adversarii sai, incat nimeni nu mai poate exprima coerent un punct de vedere in legatura cu "planul" lui Traian Basescu.

Cei mai mari dintre iubitorii presedintelui traiesc patrunsi de convingerea ca omul acesta, fiind genial, nemaivazut si nemaiintalnit in lume, pregateste in permanenta ceva, coace si urzeste incontinuu un plan extraordinar de salvare a tarii, a partidului si a propriei sale persoane.

Pana la urma credinta defineste omul. Iar fiecare individ isi deapana argumentele pornind de la credinta adanc inradacinata in constiinta sa. Daca omul crede ca presedintele e Binele in sine, isi va rostogoli toate ideile, tot mai putine in ultimul timp, intr-un singur sens.

La fel, va avea grija sa aranjeze fragmentele decupate atent din realitate in asa fel incat imaginea finala sa se potriveasca credintei sale originare. Pentru ei, orice face presedintele nu va fi decat o noua lovitura colosala aplicata... oricui nu (mai) e de partea lui. Cand tace, presedintele pregateste el ceva...

Pentru fanaticii acestui trend doctrinar, cea mai recenta prostie a lui Traian Basescu - inlocuirea Guvernului Boc cu Guvernul baietilor de bani gata - e o naprasnica si strasnica sageata infipta in pieptul Opozitiei. Cum or fi reusit sa vada astfel o realitate care pana si pentru babele din satele parasite (dar cu piscinele si terenurile de fotbal in panta ale doamnei Udrea inca nefolosite) pare o noua gafa, doar bunul Dumnezeu o sti.

O explicatie rezonabila pentru schimbarea unui Igas, Ialomitianu, Udrea, Funeriu si Boagiu cu niste adolescenti intarziati prin cluburi, dar doldora de doctorate si masterate luate pe banda rulanta la studii serale si fara frecventa, este ca la Cotroceni s-a instalat haosul si panica in cel mai inalt grad.

E o alarma muta pe vaporul lui Traian Basescu si pregatirea ultimei reevaluari dintre toate reevaluarile posibile si imposibile. Marea impacare cu Opozitia. Pregatirea treptata a unei guvernari alaturi de USL.

Doar incercarea de a momi USL la guvernare cat mai repede cu putinta, cu sau fara alegeri anticipate, incadreaza aceasta uriasa gluma proasta a numirii unor no-name-uri care sunt deja patati de dosare si suspiciuni de tot felul, desi ei inca nu au iesit din cluburile de fite ale Bucurestiului.

Nu stiu daca aceste propuneri vor fi sau nu pastrate pana la urma. Dar daca ele vor fi luate de Mihai Razvan Ungureanu pentru a le trece ca ministri prin Parlament, atunci cel mai probabil vom ajunge sa-i plangem pe semi-analfabetii de pana acum.

Va imaginati ca branconierii si ialomitienii vor parea in lumina trecutului adevarate genii pustii pe langa educatoarele, profesorii de sport si bambuistii din noul Executiv?

Care ar putea fi ratiunea omeneasca pentru care presedintele si-ar da girul pentru o astfel de mutare sinucigasa? Recredibilizarea PDL? Intr-un sens sinistru, ar putea fi si asta. Un fel de - vedeti ca se poate si mai rau decat cu Emil Boc, Udrea, Igas, Funeriu si Ialomitianu? Ia votati-i pe astia mai batrani mai repede, ca sa nu ramaneti cu pustimea asta de bani gata pe cap.

Desi la origine s-ar putea sa nu fie decat rezultatul haosului, mutarea in gol ar putea fi si o prima mana, invizibila ce-i drept pentru moment, intinsa catre USL. O invitatie muta de a i se alatura. In orice forma, pentru inceput.

Daca vor rezista si nu se vor rupe, macar sa-i poata tempera pentru timpul cand poporul ii va pune fata in fata. Sa nu uitam ca pana si Udrea a fost sacrificata, daramite PDL.

Se pregateste ultima si cea mai mare reevaluare post-decembrista.

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#desemnare Razvan Mihai Ungureanu, #ministri guvern Ungureanu, #Basescu USL, #Uniunea Social Liberala Opozitie, #alegeri anticipate 2012 , #guvern