Sever Voinescu: Mihai Razvan Ungureanu nu este Mesia in politica

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 11:43 3877 citiri
Foto: ghimpele.ro

Mihai Razvan Ungureanu nu este automat salvarea PDL, este de parere deputatul Sever Voinescu, purtator de cuvant al partidului, inaintea demisiei in bloc a conducerii formatiunii.

Voinescu a declarat la RFI Romania ca el insusi este unul dintre fondatorii Initiativei de Centru Dreapta si se arata "ferm convins" ca PDL va colabora "foarte apropiat" cu Mihai Razvan Ungureanu.

Purtatorul de cuvant al PDL declara ca demisia in bloc a conducerii PDL "este o asumare fireasca a unei raspunderi politice legate de rezultatul alegerilor locale. Era firesc ca leadership-ul partidului sa-si asume si sa-si depuna mandatul. Este o practica uzuala, normala in tarile democratice la care ne uitam adesea ca la un model.

Pe de alta parte, s-a simtit nevoia relansarii partidului, mesajului nostru politic. Au existat foarte multi oameni in interiorul BPN care luptandu-se in toata aceasta perioada extrem de grea pentru a face PDL apt sa-si indeplineasca misiunea politica de a guverna, s-au erodat. Cele mai multe dintre ele sunt persoane care au obosit pentru o perioada si e bine sa se odihneasca. E un moment in care noutatea va trebui sa se faca resimtita, idei noi, oameni noi, atitudini noi".

Intrebat daca si l-ar dori pe Mihai Razvan Ungureanu ca presedinte al PDL, Sever Voinescu a raspuns: "Vad si eu de aseara aceasta agitatiune in jurul numelui lui Mihai Razvan Ungureanu. Mihai Razvan Ungureanu nu e un fel de Mesia politic! De fapt, nici nu exista Mesia in politica.

Pe de alta parte, Mihai Razvan Ungureanu are toate datele sa fie un lider de dreapta bun, credibil, cu viziune, strange in jurul domniei sale multa incredere si multa speranta si cred ca ar fi foarte bine daca PDL intr-o forma sau alta si-ar conjuga eforturile politice impreuna cu cele ale lui Razvan Ungureanu".

Salvarea PDL nu este Mihai Razvan Ungureanu

Mihai Razvan Ungureanu nu este salvarea PDL, crede Sever Voinescu.

"Vreau sa le spun tuturor celor care se uita catre Razvan ca si cum ar fi automat salvarea PDL, ca lucrurile nu stau deloc asa si ca PDL poate creste din nou prin propriul sau efort. Eu cred ca dreapta romaneasca in acest moment se refondeaza si cred ca vom vedea foarte curand, la alegerile din noiembrie rezultatul acestei schimbari de paradigma, daca vreti", explica deputatul PDL.

Sever Voinescu precizeaza ca "Mihai Razvan Ungureanu a pregatit o platforma, care din punct de vedere juridic este un ONG. El vrea sa stranga acolo mai multe energii din spectrul de dreapta, care sunt raspandite fie in diferite partide politice, fie in afara partidelor politice. Eu insumi sunt unul din membrii fondatori ai Initiativei de Centru Dreapta.

Dar repet, este un ONG. Colaborarea cu un partid politic si decizia de a intra in politica, de a face politica este un pas ulterior cumva. Deci ar trebui sa nu ne grabim in a uni neaparat lucruri care sunt poate de neunit. Sa fim calmi, sa vorbim intre noi, sa vorbim evident si cu Mihai Razvan Ungureanu tot timpul, sa vedem el ce intentii are, sa vedem in ce masura intentiile lui se pliaza pe directia partidului si pana la urma evident ca vom gasi formule comune".

Cititi mai multe despre Sever Voinescu: MRU nu este Mesia in politica. Ungureanu si PDL vor colabora insa foarte strans, pe RFI Romania.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News