Premierul Ungureanu se duce cu doi ministri in satele inghitite de zapada

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 16:26
4215 citiri
Premierul Ungureanu se duce cu doi ministri in satele inghitite de zapada

Premierul Mihai Razvan Ungureanu, insotit de ministrul de Interne Gabriel Berca si de ministrul Apararii, Gabriel Oprea, vor merge la persoanele izolate de nameti.

Cei trei oficiali vor ajunge, in acest weekend, in localitatile din Vrancea si din Buzau, unde zeci de mii de oameni sunt izolati din cauza muntilor de zapada.

"In cursul zilei de vineri, premierul a fost in legatura permanenta cu cei doi ministri privind masurile luate atat in Buzau si Vrancea, cat si in alte zone afectate de viscol si zapada. El a cerut informari pe aceasta tema si a fost informat ca toate autoritatile din teritoriu sunt implicate in operatiunile de salvare", au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

Jandarmii si pompierii din judetele Bacau si Prahova au fost mobilizati, vineri, printr-o dispozitie a ministrului de Interne Gabriel Berca, sa intervina in localitatile izolate de muntii de zapada din Vrancea si Buzau, a declarat secretarul de stat din MAI, Mihai Capra, la comitetul de iarna de la Ministerul de Interne.

De asemenea, Gabriel Berca i-a trimis, vineri, pe secretarul de stat Ioan Dascalu si pe doi ofiteri de la conducerea Jandarmeriei si ISU in judetul Buzau, pentru a supraveghea si coordona interventiile in localitatile izolate.

Romania, inghitita de zapada - mii de oameni blocati in case

Zapada si temperaturile extreme au blocat mai multe zone din tara. Cele mai afectate sunt insa judetele Vrancea si Buzau.

Muntii de zapada au acoperit pana si acoperisurile caselor, cablurile electrice au fost smulse de viscol, iar mii de oameni sunt blocati in case. Doar in judetul Buzau, 32 de sate din 20 de comune sunt blocate, zapada izoland astfel 23.000 de persoane.

De asemenea, aproximativ 40.000 de oameni sunt izolati de o saptamana in peste 50 de localitati din judetul Vrancea, sustine conducerea Consiliul Judetean, in timp ce prefectul precizeaza ca mai sunt izolate doar noua localitati.

Autoritatile din cele doua judete din zona spera ca in urmatoarele zile sa reuseasca sa deblocheze drumurile ascunse sub mormanele de zapada.

Romania, inghetata - mii de scoli inchise, drumuri blocate, sate izolate si fara curent

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de ger persistent, valabila pana duminica.

Va fi frig mai ales in cursul noptilor si al diminetilor, astfel incat temperaturile minime se vor incadra pe arii extinse in general intre -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca, in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute, sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#Romania zapada Ungureanu, #sate blocate zapada , #premier