Planul de atac al ungurenilor (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 29 Martie 2013, ora 13:42
4710 citiri
Planul de atac al ungurenilor (Opinii)

De vreo doi ani si ceva, de cand Traian Basescu a simtit mirosul cadaveric al PDL, se poarta o lupta ascunsa pentru coacerea unei formatiuni care sa faca fata uriasului USL.

Discutiile s-au accelerat spre sfarsitul lui 2011 cand, potrivit marturisirilor lui Mihai Razvan Ungureanu, au si inceput discutiile intre presedinte si seful spionilor, soldate cu instalarea acestuia in functia de premier la inceputul lui 2012.

Esecul dezastruos al lui MRU e insa doar in parte opera anticharismei sale, ori proviziilor de carne de vita Kobe, parfumurilor extravagante, betigaselor de ureche si servetelelor pe care si le-ar fi achizitionat, spre delectarea propriilor simturi, inca din primele zile de dupa instalarea in Palatul Victoria. Nici arogantele sale nefondate, nici macar cinismele cu care a gratulat categorii sociale intregi nu i-au adus prabusirea in ochii electoratului.

Si el ca si PDL-ul au fost infranti de uriasul val de antipatie cu care s-au molipsit de la Traian Basescu, orice apropiere de presedinte echivaland cu o stigmatizare pentru o buna bucata de vreme. Acesta e adevarul pe care ori nu il inteleg majoritatea ungurenilor, ori refuza sa il creada.

Incapatanarea lor de a se lipi de brandul presedintelui, imaginandu-si ca omul ar mai fi capabil de miracole, i-a costat si la alegerile locale si, mai ales, la cele parlamentare.

Care dintre ungureni va intelege primul ca singura carte castigatoare pe care ar putea sa o traga ar fi trimiterea lui Traian Basescu acolo unde ii este locul, adica in boxa vinovatilor principali pentru esecul proiectului de reformare si modernizare a Romaniei, ar castiga din prima zi cateva procente bune. Altfel, intreaga camarila a executantilor care i-au facut posibila opera din ultimii patru ani, de la Vasile Blaga si Elena Udrea pana la M.R.Ungureanu, Aurelian Pavalescu sau Dan Diaconescu, vor balti in continuare in zona de subsol a sondajelor.

Fara o rupere de Traian Basescu, insotita de o critica lucida a trecutului, fara o depasire a momentului istoric reprezentat de "pleasca" de la Cotroceni, nimeni nu se va putea introduce in lupta cu USL cu sanse reale de a invinge.

Din acest punct de vedere, Miscarea Populara a sindicalistilor de la Cotroceni (platiti din bani publici) este condamnata din nastere la esec, pentru ca presedintele insista sa isi lipeasca de ea pana si amprentele digitale, nu doar ideea infiintarii.

Altfel, daca ungurenii, pedelistii si miscatii de la Cotroceni se vor incapatana sa refuze acest adevar simplu, adevarata Opozitie se va naste tot din interiorul USL, dupa ruperea aliantei.

In fapt, liberalii deja lucreaza de zor la formarea unui partid care sa se apropie cat de mult se poate de dimensiunile PSD, iar pedelistii pe care Antonescu ii aduna fara nicio selectie sau rusine exact la asta vor folosi in curand.

Din pacate pentru el, Traian Basescu insista inca pe ideea de a se intoarce in politica, direct intr-o baie acida in popor, desi toate datele si informatiile ar trebui sa-i dea de gandit ca romanii atat asteapta ca sa-l sanctioneze pentru toate minciunile si relele pe care le-a facut in numele lor.

Si la cat de mult a gresit in cei 9 ani de mandat, Traian Basescu are multe de platit. Asa ca, pentru o buna bucata de timp, revenirea sa in politica nu va insemna decat cresterea in sondaje a celor care se delimiteaza de modelul sau dovedit falimentar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mihai Razvan Ungureanu PDL, #Alianta DA Ungureanu Basescu , #PDL
Comentarii
Poza delta
delta
rank 2
articolul acesta putea sa nici nu fie scris ....