MRU spune ca a demisionat din PNL, Nicolaescu neaga si-l acuza de manipulare

Joi, 07 Iunie 2012, ora 22:30
5746 citiri
MRU spune ca a demisionat din PNL, Nicolaescu neaga si-l acuza de manipulare
Foto: Arhiva

Mihai Razvan Ungureanu a declarat, joi, ca a transmis o scrisoare presedintelui interimar al PNL Bucuresti, Eugen Nicolaescu, in care arata ca nu se mai considera legat de partid, insa Nicolaescu sustine ca nu a primit nicio scrisoare privind demisia fostului premier.

Mihai Razvan Ungureanu a demisionat din PNL

Ungureanu a afirmat ca i-a transmis lui Eugen Nicolaescu, presedinte interimar al organizatiei de Bucuresti, un document prin care solicita sa se ia nota de faptul ca nu se mai regaseste "sub nicio forma" legat de ceea ce promoveaza liberalii.

Pe de alta parte, Eugen Nicolaescu a declarat joi, inaintea mitingului USL, ca nu a primit nicio scrisoare de la Mihai Razvan Ungureanu in care acesta sa isi anunte demisia din partid, adaugand ca probabil fostul premier "vrea sa faca manipulari" in opinia publica.

"Cel putin pana in acest moment in care vorbim, nu am auzit de asa ceva ( de scrisoarea trimisa de Razvan Ungureanu prin care isi da demisia din PNL n.r.) . Sa vina un asemenea document sa fie inregistrat, dar oricum dupa opinia mea e mult prea tarziu si inutila (demisia n.r.)", a spus el.

Oricum, Nicolaescu considera ca Ungureanu nu mai este demult un membru PNL, iar discutiile vizand demisia sunt o simpla "diversiune".

"Mihai Razvan Ungureanu din punctul meu de mult nu mai e membru PNL. In primul rand eu nu stiu unde este membru Razvan Ungureanu. La Bucuresti sau la Iasi? Eu cred ca la Iasi ar fi fost membru daca e sa fie de multi ani asa cum spune el. In consecinta, demisia daca si-o depune acum acolo trebuie sa si-o depuna. Dar eu cred ca nu mai este nevoie, ca nu mai e de multi ani membru. E pur si simplu o diversiune", a conchis Eugen Nicolaescu.

Crin Antonescu si Victor Ponta au evitat sa comenteze subiectul.

Mihai Razvan Ungureanu a declarat duminica, la Realitatea TV, ca in acest moment, dupa ce PNL a contribuit la daramarea Guvernului sau si nemaifiind un partid de dreapta, el nu se mai considera legat de liberali nici politic, nici afectiv, deci ia in calcul sa demisioneze din formatiune.

Ungureanu: Sunt un om de dreapta si merg cu cei care sustin dreapta

Ungureanu a fost intrebat de ce " tine" atat de mult sa fie membru PNL, de vreme ce PNL nu il vrea. " Eu nu cunosc ce vrea si ce nu vrea PNL-ul, eu va spun care este statutul meu in acest moment si cand va spun ca sunt un om de dreapta si merg cu cei care sustin dreapta, evident merg cu cei care sustin dreapta. PNL in momentul de fata sustine dreapta? Nu cred! In momentul de fata PNL este intr-o alianta impotriva naturii", a replicat el.

Ungureanu a declarat si ca platforma politica anuntata recent de el va fi lansata dupa data de 10 iunie, iar tinta sunt alegerile din toamna, precizand in context ca dorinta sa este ca "dreapta sa se prezinte coeziva" in alegerile parlamentare.

"Va exista o lansare oficiala a acestei asocieri dupa ce framantarile legate de campania electorala locala se vor fi terminat si atunci ii veti vedea pe membrii fondatori, numele celor care ne sprijina", a explicat Ungureanu, precizand ca initiativa sa "e o forma legala de asociere in vedere promovarii unui interes, care evident se va descarca politic". "In primul rand, tinta sunt alegerile parlamentare si vom vedea mai departe ce va fi", a adaugat acesta.

Fostul premier a precizat ca, de la momentul in care a anuntat adresa de e-mail prin care ii ruga pe cei interesati sa ii trimita propuneri legate de aceasta platforma de dreapta, a primit peste 5.000 de email-uri de la oameni care vor o altfel de politica, foarte putine anonime.

"Lucrul acesta genereaza din partea noastra interes si din partea celorlalte forte politice curiozitate. Imaginati-va ca este o alta cale. A treia cale", a conchis el.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Mihai Razvan Ungureanu demisie PNL, #Eugen Nicolaescu demisie MRU , #stiri Mihai Razvan Ungureanu