MRU si-a lansat Initiativa Civica: Ponta si Antonescu n-au deschis nici macar poarta scolii (Video)

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 13:28
7845 citiri
MRU si-a lansat Initiativa Civica: Ponta si Antonescu n-au deschis nici macar poarta scolii (Video)
Foto: B1 TV

Fostul prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu si-a lansat oficial vineri miscarea politica, Initiativa Civica de Centru Dreapta, alaturi de Monica Macovei, Cristian Preda, Ioan Stanomir si Teodor Baconschi.

Fondatorii Initiativei Civice - Ungureanu, Macovei, Cristian Preda si Stanomir - au lansat atacuri la adresa USL si a liderilor social-liberali, in frunte cu Victor Ponta si Crin Antonescu.

"Daca nu facem nimic sau nu ne organizam, oameni precum Victor Ponta sau Crin Antonescu, genul acesta de specie politica, urmeaza sa acapareze o tara intreaga. Nu putem sa stam cu mainile in san, la racoare si indiferenta", a declarat Mihai Razvan Ungureanu, acuzand ca "asemenea puciuri politice sunt un adevarat infarct moral, politic si civic", care nu trebuie sa se mai intample.

"Cand vad zambetele satisfacute ale unor oameni care n-au dechis nici macar poarta scolii, cand vad ca toti acesti indivizi cu biografii incerte, care nu stiu ce sa ascunda mai intai, in momentul in care le vad ranjetul pe fata, ma revolt", a completat fostul prim-ministru.

Acesta a intrebat care este adevaratul motiv al suspendarii presedintelui - "ca nu ne place figura unui om? Ca el ridica vocea cand constata ca nu merg bine anumite lucruri? Ar trebui sa schimbam presedintii ori de cate ori nu ne place figura lor?".

Victor Ponta si Crin Antonescu sa-si vada de scoala, respectiv drumurile in strainatate

Mihai Razvan Ungureanu a spus ca Antonescu vrea sa ajunga "si astazi sa fie presedintele Romaniei" si a amintit ca, din confruntarea cu Mircea Geoana, de la alegerile prezidentiale din 2009, Crin Antonescu a luat mai putin voturi, in primul tur.

"Cu asemenea oameni politici, mai bine lipsa. Vom avea grija (...) sa isi vada unul de scoala si celalalt de drumurile in strainatate", a afirmat fostul premier, care a precizat ca actuala Putere a facut "in asa fel incat Constitutia sa nu mai existe, legi sa nu mai existe, un teatru de cea mai proasta calitate, in speranta ca dumneavoastra si noi suntem neatenti, uituci si prosti, ne iau de prosti".

"Nu uitam, nu suntem prosti, astazi suntem multi si maine mult mai multi, nu ne e frica. Ei nu sunt multi, sunt putini. Si sunt si lasi. In momentul in care ii luam la intrebari, fug, lasa capul in jos. Eu nu ma simt reprezentat de astfel de oameni. Foarte multi dintre cei care sustin demersul de suspendare sunt oameni care daca au scoala nu au minte. Daca nu au scoala si nu au nici minte, ne intrebam cum ajung sa ne reprezinte", declarat MRU.

Suspendarea presedintelui - una dintre cele mai nenorocite facaturi politice din actuala istorie a Romaniei

Acesta a mai spus ca demersul de suspendare a presedintelui este neconstitutional, ilegitim, fiind "una dintre cele mai neneorocite facaturi politice din actuala istorie a Romaniei". "Daca acest lucru se respecta si noi suntem indiferenti, in acel moment ne meritam soarta", a precizat initiatorul Initiativei Civice.

Mihai Razvan Ungureanu isi lanseaza vineri Initiativa Civica de Centru Dreapta

Totodata, Ungureanu a mai spus ca PDL rezoneaza pozitiv la nevoia de a constitui o alianta electorala de centru dreapta, capabila sa intre in alegeri si sa le castige, adaugand ca este timpul ca unirea cu PDL sa se produca.

MRU a confirmat ca nu se va inscrie in PDL si ca, daca va fi cazul, va candida la alegerile prezidentiale, "ca orice alt cetatean roman". Nu in ultimul rand, a cerut demisia lui Victor Ponta si a lui Crin Antonescu - "sa-si dea demisia, ca e mult mai bine, sa scapam de ei" - si a condamnat "atentatul infiorator pe care USL il face la adresa Constitutiei si a statului de drept".

MRU, in drum spre Guvern: Intentionez sa candidez la presedintie

Referindu-se la Initiativa Civica de Centru Dreapta, Mihai Razvan Ungureanu considera ca aceasta "este suficient de interesanta si pentru cei care abia acum vor vota, si pentru cei care au votat de multe ori" si ca se poate transforma intr-o alianta electorala care in toamna sa castige votul si increderea electoratului roman.

"Credem ca este timpul ca lucrurile sa se schimbe fundamental in Romania. Se pot schimba pe seama iesirii noastre din tacere, prin transformarea bunului simt in arma politica. Politica din Romania se poate face altfel, cu alte mijloace. Ceea ce impune victoria acestei initiative este chiar situatia de fapt. Revolta noastra se organizeaza si trebuie sa inteleaga toata lumea ca exista si pentru lucrurile rele un sfarsit".

Macovei: USL s-a speriat dupa condamnarea lui Nastase, vor sa opreasca dosarele si sa nu ajunga la inchisoare

La randul sau, europarlamentarul PDL Monica Macovei a precizat ca isi continua lupta pe care o duce de multi ani de zile pentru reforma clasei politice, care este "in mare parte corupta si trebuie schimbata".

Ea a cerut chemarea studentilor romani de la universitatile de prestigiu din strainatate, care sa fie pusi in functii in tara, "in locul clientelei politice".

Macovei a explicat ca suspendarile din 2007 si din 2012 ale presedintelui Traian Basescu "au un singur scop: sa se opreasca dosarele din justitie", argumentand ca "s-au speriat dupa condamnarea lui Adrian Nastase si actioneaza sa opreasca dosarele si sa nu ajunga la inchisoare", cerandu-le demisia lui Victor Ponta si Crin Antonescu si precizand ca "razboiul este cu justitia care a inceput sa functioneze, independent politic".

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda a declarat ca "justitia din Romania a ajuns la o maturitate si o independenta sa condamne cu curaj un prim-ministru".

"Nimeni nu a fost naiv sa isi inchipuie ca suspendarea nu va veni intr-o zi. Suntem intr-o situatie de a apara statul de drept. Lumea este alta decat la inceputul anilor '90. Societatea de astazi este una care vede ca statul de drept exista", a spus Cristian Preda.

Daca nu se trezeste acum, Romania nu va avea alta ocazie

La randul sau, Teodor Baconschi s-a declarat convins ca "Romania trecuta, de care vorbeste domnul Ungureanu, se va trezi. Daca nu se va trezi acum, nu va avea alta ocazie".

"Este nevoie de un nou ciclu politic. Suntem oameni cu capul pe umeri. Sa ne batem in alegeri legislative si prezidentiale", a afirmat Baconschi, care a adaugat ca "toate relele din tara i se atribuie (lui Traian Basescu - n. red.), cand talharii tarii se duc la inchsioare" si ca "ni se vor alatura milioane de romani din tara si din strainatate".

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu si-a lansat vineri Initiativa Civica de Centru Dreapta. El declara, la sfarsitul lunii mai, ca se gandeste sa constituie o asociatie, opinand totodata ca este nevoie de o regrupare a dreptei in jurul catorva principii pe care le poate exprima o platforma comuna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#MRU lansare Initiativa Civica, #MRU miscare politica, #MRU lansare formatiune, #MRU alianta PDL, #Mihai Razvan Ungureanu candidatura prezidentiale, #MRU suspendare presedinte , #miscare politica