MRU: S-a incheiat prima etapa de dialog politic. De la PDL nu am primit raspunsuri concludente

Duminica, 26 Mai 2013, ora 09:22
2668 citiri
MRU: S-a incheiat prima etapa de dialog politic. De la PDL nu am primit raspunsuri concludente

Mihai Razvan Ungureanu a anuntat ca prima etapa de dialog politic cu liderii partidelor de dreapta s-a incheiat, dar ca din partea PDL nu s-au primit raspunsuri concludente si ca dialogul va continua.

"Am anuntat ca 25 mai 2013 inseamna incheierea primei etape de dialog politic pe care il purtam cu lideri ai diferitelor formatiuni din dreapta. Am avut discutii cu presedintele PDL, Vasile Blaga, nu am primit raspunsuri concludente. PDL, potrivit raspunsurilor sale, trece printr-o etapa de reorganizare. Sper ca aceasta etapa de reorganizare sa nu dureze pana in 2016, sa se incheie repede fiindca timpul preseaza, iar 2014 este maine", a declarat Mihai Razvan Ungureanu.

Anuntul a fost facut sambata, intr-o conferinta de presa desfasurata la Bistrita, cand Mihai Razvan Ungureanu a spus si ca se insala cei care cred ca anul 2014 este "un an peste care se poate trece fara efort", transmite agentia Mediafax.

"Cine nu castiga in 2014 nu castiga nici in 2016. 2014 este prilejul reechilibrarii vietii politice in Romania.

Este prilejul colaborarii pentru a obtine o lista comuna pentru europarlamentare compusa din nume credibile, nu din clientela de partid, capabila sa reprezinte dreapta romaneasca si Romania in Parlamentul European si in toate celelalte comisii ale Parlamentului.

PPE se sprijina si doreste reprezentare consistenta a partidelor de dreapta esichierului romanesc la Bruxelles, dar o reprezentare competenta, nu imobila, care sa faca in egala masura cinste Romaniei si Europei", a mai spus fostul premier al Romaniei.

Mihai Razvan Ungureanu a precizat ca atat alegerile europarlamentare, cat si cele prezindentiale sunt foarte importante, motiv pentru care, in 2016, dreapta romaneasca trebuie sa coopereze pentru a ajunge la putere.

"Un nume capabil sa stranga in spatele sau fortele tuturor celor care cred in democratie, in drepturi si libertati cetatenesti, in stat de drept, in independenta justitiei, in continuarea reformelor structurale ale statului.

Nu mai multi candidati, fapt care ar duce la resurse risipite, competitii neobisnuite si toxice pentru imaginea si calitatea politicii de centru-dreapta, un candidat pe care sa-l sustinem cu totii si in spatele caruia sa ne aliniem cu totii pentru a avea o victorie capabila sa reechilibreze politica romaneasca, astazi profund dezechilibrata de prezenta covarsitoare a USL in Parlament. (...)

Ca e vorba de PDL, ca e vorba de Alianta Dreptate si Adevar, ca e vorba de alte formatiuni politice care ar putea sa apara, ca e vorba ONG-uri cu scop politic sau ce altceva isi va face aparitia.

Am avut discutii cu Vasile Blaga si am convenit ca aceste discutii sa continue pana cand PDL isi va deslusi propria atitudine fata de proiectul pe care l-am oferit. Am avut discutii cu membri marcanti ai Initiativei Romania Liberala. Cred ca ne despart zile de la a incheia un protocol intre IRL si Alianta DA. Avem discutii cu membri ai Fundatiei Miscarea Populara", a mai explicat Mihai Razvan Ungureanu.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#MRU dialog politic PDL, #MRU unificare dreapta politica, #alegeri prezidentiale europarlamentare , #PDL