MRU: Ponta nu exista, e ostatic. Udrea - doar un personaj. Miza prezidentialelor e alta

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 14:10
7620 citiri
MRU: Ponta nu exista, e ostatic. Udrea - doar un personaj. Miza prezidentialelor e alta
Foto: Adevarul

Mihai Razvan Ungureanu declara ca Victor Ponta "nu exista", e doar un ostatic al PSD, Elena Udrea este un "personaj", nu un om politic, iar Calin Popescu Tariceanu ar fi putut fi astazi presedintele PNL si candidatul liberalilor la presedintie, daca nu parasea partidul.

Declaratiile au fost facute, miercuri, la Adevarul Live, unde fostul presedinte al Fortei Civice, actual prim-vicepresedinte al PDL, a vorbit despre batalia electorala pentru fotoliul de la Cotroceni, pornind de la candidatura lui Victor Ponta, oficializata marti.

Astfel, Ungureanu a declarat ca orice candidat care va pierde prezidentialele va fi scos din politica "pentru o buna bucata de vreme" si a punctat ca pesedistii "abia asteapta sa infulece din lesul fara viata al conducatorului".

"Victor Ponta nu exista! Nu va fi o competitie, in noiembrie, impotriva cetateanului roman Victor Ponta, pe care il putem scrie cu litera mica, e substantiv comun care desemneaza sistemul care l-a produs (...) e rezumatul acestui sistem mafiot pe care il mentine PSD si inseamna PSD - baroni, candidati care se ingramadesc pe trepte la DNA, parlamentari care nu stapanesc limba romana, dar sunt capabili sa tina o contabilitate ascunsa.

Victor Ponta e suma neputintelor noastre si a frustrarilor noastre. Daca ne privim atent in oglinda, el e acolo, de asta e foarte popular. Vedem cat de mare e miza: nu e miza inlocuirii unui om cu alt om, e a inlocuirii unui sistem", a declarat Ungureanu.

Totusi, MRU a precizat ca "fata de ce ne-ar fi putut aduce stanga, Victor Ponta e prezidentiabil".

Mai mult, acesta a afirmat ca "daca ar fi el insusi si nu rezumatul sistemului pe care l-a promovat", Victor Ponta "ar putea sa fie un foarte interesant om politic, el ca persoana", pentru ca "a crescut mult in perioada in care a fost prim-ministru, a inceput sa invete ce inseamna sa fii la pupitrele de comanda", dar totusi "nu a trecut prin bacalaureatul politicii".

"E greu sa se desprinda de 'prieteni' si asta il face prizonier, ostatic al sistemului; deci conditionabil", a subliniat acesta.

Mihai Razvan Ungureanu a mai afirmat ca dupa trei presedinti de tara care au fost intr-o anumita masura independenti de partide, acum "partidele isi cauta exponenti controlabili, oameni care stau la Cotroceni, sunt sensibili la 'sugestii' - esti acolo, esti controlabil, sunt ratuste, iti canta fanfara, mai vine un sef de stat...".

Intrebat daca viitorul candidat al dreptei, Klaus Iohannis sau Catalin Predoiu, este controlabil sau nu de partid, Ungureanu a spus ca trebuie sa asteptam cateva saptamani si a citat din Vasile Blaga: "Viata e lunga".

Care sunt "ingredientele" unui prezidentiabil

Mihai Razvan Ungureanu a mai declarat ca sondajele sunt doar "o poza de moment", iar un prezidentiabil trebuie ales in functie de "trei ingrediente" pe care trebuie sa le aiba: profilul de prezidentiabil, vointa politica a partidelor si sustinerea electorala.

"Cine alearga de capul lui nu ajunge nicaieri", a punctat acesta, precizand ca, in ceea ce il priveste, el bifeaza primul punct pentru ca stie "de ce e capabil si ce poate face", dar e nevoie si de vointa partidelor, PDL si PNL, carora li se supune.

"Vedem ce o sa fie pe 4 august. Neavand o problema cu vanitati si orgolii, ma asez in spatele celui pe care il vor hotari partidele si am sa il sprijin cat pot de bine, pentru ca interesul este de a castiga in noiembrie", a declarat el.

Intrebat la finalul emisiunii daca a renuntat definitiv la candidatura, MRU a declarat: "Raspunsul transant este nu, dar depind de vointa politica a partidelor".

Cine sta pe o insulita microscopica si arunca cocoloase de hartie intr-un elefant

Mihai Razvan Ungureanu s-a aratat un sustinator fervent al unificarii dreptei. Despre Calin Popescu Tariceanu a declarat ca daca nu parasea partidul, "era presedintele PNL astazi" si candidatul liberalilor la prezidentiale, insa despre primirea PMP in randurile dreptei unite a comentat ca "e greu sa intri intr-o casa dupa ce ai injurat pe toata lumea".

"Toata lumea e constienta ca e nevoie de unitate, dar cand, din insulita microscopica in care esti, incerci sa arunci cu rachete in colosul care se naste, e ca si cum ai arunca cu cocoloase de hartie intr-un elevant - nu il deranjezi, dar nici nu te ia in seama", a comentat plastic MRU diferentele intre PMP si Alianta Crestin Liberala.

In context, Ungureanu l-a laudat pe prezidentiabilul PMP, Cristian Diaconescu, despre care a spus ca ii este "bun amic", "extrem de politicos", si precizand ca spera "sa nu faca nimeni un joc cinic cu domnia sa".

"Tot ce sper eu este sa nu isi bata joc de el. Imi doresc ca un om cum e Cristian Diaconescu sa fie bine folosit de orice regim care urmeaza", a mai declarat MRU, laudand calitatile tehnice ale lui Diaconescu si exprimandu-si inca o data speranta ca el nu va cadea "intr-un joc cinic" in spatele caruia s-ar putea afla "doamna Udrea" si altii.

Ungureanu a precizat ca se refera la Elena Udrea pentru ca ea este presedintele PMP, altminteri "doamna Udrea nu este un personaj politic, este doar un personaj; punct".

El a explicat, ironic, ca "oricare poate fi un personaj facand gesturi care ies din norma naturalului - e suficient sa mergem 1 km pe bulevard in lungul liniei si sa dam din maini", in timp ce un adevarat om politic trebuie sa "genereze incredere in oameni", iar ei sa vada ca el este "cu adevarat preocupat de ei si de necazurile lor".

Despre Ponta si arianul romanesc

Revenind la lansarea candidaturii lui Victor Ponta, Ungureanu a criticat foarte dur declaratiile repetate ale social-democratului cu privire la etnia lui Klaus Iohannis, Ponta facand apel la religia sa ortodoxa.

MRU a spus ca prezidentiabilul PSD se contrazice spunand mai intai ca el doreste sa fie presedintele tuturor romanilor, si din tara si din diaspora, iar "dupa aceea spui 'Eu sunt 'arian', spre deosebire de ceilalti eu sunt 'rasa pura'".

"Discursurile astea le faceai in Germania interbelica (...) Mergi pe competente, nu te lua de indentitate!", i-a transmis Ungureanu lui Ponta.

"Sunt declaratii in contradictoriu. Pe de o parte, aluzia fina ca 'Eu sunt inalt, blond, cu ochi albastri, rasa pura romaneasca', si pe de alta parte spui ca esti presedintele tuturor romanilor. Nu exista romani in grade de la 1 la 10", a subliniat Mihai Razvan Ungureanu.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Ungureanu Ponta ostatic, #Ungureanu Udrea personaj, #Ungureanu Ponta arian , #PDL