MRU: Ponta a suplimentat numarul posturilor cu 3.330, o proba de ipocrizie politica

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 18:02
2331 citiri
MRU: Ponta a suplimentat numarul posturilor cu 3.330, o proba de ipocrizie politica

Mihai Razvan Ungureanu a declarat luni ca Guvernul Ponta a suplimentat numarul posturilor din administratie cu 3.330 ceea ce in opinia lui reprezinta "o proba de ipocrizie politica" cum rar poate fi intalnita.

"Am spus atunci ca ni se prezinta spre vot o propunere de guvern obez, supradimensionat care dovedeste cat de mare si de pretentioasa este clientela politica a USL. Si din pacate totul ni se confirma.

Am ajuns in urmatoarea situatie: aproape 60 de secretari de stat, in jur de 120 de presedinti de agentii, toti cu cabinete, secretari personali, consilieri, adica inca 1.250 de oameni de partid.

Pe langa cei 85 de prefecti si subprefecti, 160 de sefi in companii nationale, peste 1.200 de directori in deconcentrate", a spus presedintele FC in cadrul unei conferinte de presa.

Ungureanu a precizat ca Guvernul Ponta II a suplimentat numarul de posturi cu 3.330, ceea ce reprezinta in opinia lui "o proba de ipocrizie politica".

"In total, doar la nivelul Cabinetului 364 de membrii de partid, carora li se adauga alti 850 din aparatele de lucru ale celor 57 de secretari de stat si ale asimilatiilor acestora din agentiile de stat. Altfel zis, nu mai putin de un plus de 1.250 de posturi care sunt ocupate politic, dar care dincolo de acest aspect supraincarca bugetul national.

Daca ar fi sa adaug la aceasta cifra 95 de spitale si sefii lor, Case de Asigurari cu adjuncti cu toti, 17 secretari generali la ministere, prefecti, subprefecti plus 1.200 de directori executivi si adjuncti in deconcentrate (...) se ajunge la o suplimentare de aproape 3.330 de posturi", a comentat el.

"Deci, anuntandu-ne masuri de austeritate, guvernantii de fapt ne dau posibilitatea, si pun cuvantul intre ghilimele, de a plati suplimentar peste 3000 de angajati la nivelul administratiei centrale.

Este o proba de ipocrizie politica cum rar poate fi intalnita. 3.300 de angajati in plus inseamna 3.300 de salarii, 3.300 de cheltuieri logistice suplimentare, toate decontandu-se pe seama unui aparat bugetar care creste in felul acesta in mod spectaculos daca vrei de la o luna la alta in pofida promisiunilor electorale facute de USL inainte de 9 decembrie", a completat senatorul FC.

El a mai spus ca saltul fata de luna ianuarie a anului 2012 este "aproape de doua ori mai mare in numar de angajati ai aparatului administratiei centrale". "Este un foare bun exemplu al felului in care guvernantii concep austeritatea: 'noi traim bine, voi ceilalti in austeritate'", a conchis Mihai Razvan Ungureanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#MRU guvern Ponta posturi disponibile , #Forta Civica