MRU nu va candida din partea PNL la alegeri: E prea calificat pentru Parlament

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 08:383111 citiri
MRU nu va candida din partea PNL la alegeri: E prea calificat pentru Parlament
Foto: Arhiva Ziare.com

Mihai Razvan Ungureanu, care a demisionat luni de la sefia Serviciului Roman de Informatii (SIE), nu va candida pe listele PNL la alegerile parlamentare, au transmis la unison co-presedintii formatiunii, Vasile Blaga si Alina Gorghiu.

"Domnul Mihai Razvan Ungureanu nu va candida pe nicio lista a PNL la alegerile parlamentare. Eu nu cred ca un om care a fost de doua ori sef la SIE ar mai fi benefic pentru el si pentru Romania sa intre in politica. Sunt foarte multe motive pe care nu o sa le dezvolt acum.

Nu cred ca locul lui MRU va fi in politica. (...) As minti sa va spun ca a fost vreo discutie sau vreo cerere sa intre pe vreo lista a noastra", a declarat Vasile Blaga la Realitatea TV.

Acesta a precizat ca orice cetatean se poate inscrie in partid, dar ca nu ar fi moral ca o persoana care a condus un serviciu de informatii atat de important sa mai faca politica.

Ideea este impartasita si de colega sa Alina Gorghiu, care considera ca Mihai Razvan Ungureanu este mult prea calificat pentru Parlament.

"Este un rationament de bun simt. Un sef de institutie gen SIE, SRI are un bagaj de informatii, care cred eu ca l-ar face, ca sa ma exprim asa pe un ton de gluma, prea calificat pentru pozitia de parlamentar. (...)

Esti detinatorul unui set de informatii pe care un civil de rand nu le are si cred ca n-ai voie sa-ti folosesti aceasta pozitie de forta pentru a dezechilibra o oranduire fireasca in politica romaneasca. Din pacate, nu s-a respectat regula asta in Romania. O pauza cred ca e binevenita", a spus Gorghiu la Antena 3.

Amintim ca, luni, Mihai Razvan Ungureanu a demisionat din functia de director al Serviciului Roman de Informatii (SIE). Interimatul va fi asigurat de generalul Silviu Predoiu, adjunct al directorului SIE.

Vezi si reactia lui Liviu Dragnea dupa demisia lui Mihai Razvan Ungureanu

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News