MRU, investit in functie in secret, cu participarea lui Iohannis

Miercuri, 08 Iulie 2015, ora 13:42
5613 citiri
MRU, investit in functie in secret, cu participarea lui Iohannis
Foto: site Administratia Prezidentiala

Mihai Razvan Ungureanu a fost investit, miercuri, in functia de director al Serviciului de Informatii Externe, la ceremonia neanuntata public fiind prezent si presedintele Klaus Iohannis.

"In cadrul evenimentului, domnul Presedinte Klaus Iohannis a subliniat pozitia importanta a Serviciului de Informatii Externe in recent adoptata Strategie Nationala de Aparare a Tarii, mai ales in contextul modificarilor geopolitice rapide din regiune.

Presedintele Romaniei a precizat, de asemenea, ca Serviciul de Informatii Externe se afla in prima linie a frontului impotriva provocarilor neconventionale din afara granitelor, de aceea trebuie sa-si consolideze toate instrumentele necesare atingerii scopurilor strategice care se refera la evaluare strategica, avertizare timpurie, prevenirea conflictelor, decizie in momente de criza intemeiata pe informatie reala, exacta si la timp", se arata in comunicatul remis presei de Administratia Prezidentiala.

De asemenea, presedintele a adaugat ca "rolul Serviciului este important si din perspectiva relatiilor si cooperarii euroatlantice si internationale, unde prin contributiile specifice si-a dovedit eficienta in domeniul analizei strategice si in promovarea multiplelor interese nationale".

Presedintele le-a multumit angajatilor SIE pentru succesul inregistrat in misiunile desfasurate.

Roman rapit de jihadisti: Presedintele din Burkina Faso, declaratii despre acest caz

La ceremonia care a avut loc la sediul SIE au mai participat consilierii prezidentiali Dan Mihalache si Ion Oprisor, se mai arata in comunicatul citat.

In urma cu zece zile, presedintele Klaus Iohannis l-a propus pe senatorul PNL Mihai Razvan Ungureanu, fost consilier personal, pentru functia de director SIE, ramasa vacanta inca din luna septembrie a anului trecut, iar Parlamentul a votat, la limita, propunerea sefului statului.

Mihai Razvan Ungureanu, propunerea lui Iohannis la sefia SIE

Mihai Razvan Ungureanu e noul sef al SIE: Multumiri pentru Iohannis si planuri sa schimbe legislatia

Mihai Razvan Ungureanu a mai condus SIE si in perioada 2007-2012, la propunerea fostului presedinte Traian Basescu.

C.B.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ungureanu investit SIE, #Iohannis ceremonie investitura Ungureanu SIE , #SIE