MRU ii raspunde lui Basescu - Izolarea are un nume: Elena Udrea

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 18:03
6035 citiri
MRU ii raspunde lui Basescu - Izolarea are un nume: Elena Udrea
Foto: Arhiva

Fostul prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu i-a raspuns presedintelui Traian Basescu, dupa ce seful statului l-a criticat, joi, pentru atacul la adresa Elenei Udrea.

"Amandoi respectam mai presus de cuvinte institutia prezidentiala, credem in importanta statului de drept pentru Romania si nu ne dorim ca Victor Ponta sa ajunga la Cotroceni. Tinand cont de aceste lucruri, imi permit sa spun ca omul politic Traian Basescu a ajuns sa fie eclipsat de omul Traian Basescu", a scris presedintele Fortei Civice, pe Adevarul.ro.

Acesta a precizat ca il cunoaste foarte bine si il admira "pe omul politic Traian Basescu", afirmand ca, daca presedintele isi doreste sa lase o mostenire politica responsabila, sa puna umarul la reinventarea dreptei, dar si sa evite "catastrofa 'Victor Ponta Presedinte'", atunci seful statului trebuie sa faca "ce nu a facut niciodata": sa nu mai faca nimic.

MRU: Ponta nu exista, e o holograma a baronilor PSD

"Victor Ponta nu exista! El este doar o holograma proiectata de baronii PSD si manevrata dupa cum le e interesul. Victor Ponta e un vas gol, un actor perfect, care ia forma de care e nevoie pentru a sluji interesele celor care l-au inventat. El nu poate sa isi gaseasca un alt subiect credibil decat lupta anti-Basescu.

Nu ii mai acordati lui Victor Ponta munitie pentru campania electorala. (...) Va cer astazi sa faceti tot posibilul pentru a nu mai hrani mecanismul odios pus la cale de Victor Ponta si Antena 3", a afirmat fostul premier.

Basescu, despre MRU: Atat poate el, trebuia sa dea proba de antibasism (Video)

Mihai Razvan Ungureanu spune ca sta in puterea lui Traian Basescu sa opreasca disensiunile dreptei si ii cere sa puna capat campaniei anti-PNL.

"Nu va cer sa ii cautionati pe cei vinovati. Dar intre a va razbuna pe PNL si a invinge PSD-ul, nu exista alegere. Pot sa va inteleg dezamagirea, macar partial, in ceea ce priveste PDL. (...) Democratia are si partile ei greu de digerat, dar fara PDL nu exista dreapta", continua fostul premier.

De asemenea, acesta a explicat ca nu vede niciun motiv pentru existenta PMP si ca acest partid reprezinta "mult prea putin" pentru viitorul politic al presedintelui: "Din pacate, Elena Udrea a reusit, cu ajutorul dumneavoastra, sa inchida toate usile dreptei. Chiar si asa, va intreb: sunteti dispus sa sacrificati toata dreapta pentru aceasta moneda de schimb?"

M.R.Ungureanu, atac la Elena Udrea: Cum s-a ajuns sa impartiti certificate de basism?

"Sunt acuzat de anti-basism de dumneavoastra si de basism de Victor Ponta si Antena 3. Sunt pus sa aleg intre basism si anti-basism. Nu vreau sa fac aceasta alegere. Dar o voi face.

Daca apararea statului de drept inseamna basism, daca apararea institutiilor statului de o clasa politica degradata inseamna basism, daca sa crezi in viitorul european al Romaniei inseamna basism, atunci DA, sunt basist. Dar daca certificatul de basist se imparte de catre Elena Udrea, dupa un examen de servilism, atunci va rog sa nu ma includeti vreodata printre basisti", a explicat fostul prim-ministru.

Referitor la Elena Udrea, acesta a spus ca presedintele PMP este motivul pentru care Traian Basescu este izolat.

"Uitati-va in jurul dumneavoastra si vedeti cine a mai ramas in afara de ea. Si va rog sa va intrebati daca lumea chiar se poate reduce la o singura persoana. Unde sunt oamenii politici care au stat alaturi de dumneavoastra in 2004, in 2007, in 2009 si in 2012? Unde sunt intelectualii care si-au riscat carierele, care nu depindeau de politic, pentru a fi terfeliti de Antena 3 pentru ca va sustineau? Unde e grupul de tehnocrati care a lucrat in comisiile prezidentiale?

A ramas doar Elena Udrea, care are o singura explicatie pentru aceste disparitii: toti au tradat. Nu domnule Presedinte, nu au tradat. Ce nu a reusit sa faca Antena 3 in incercarile ei de a va izola, a reusit sa faca Elena Udrea. Izolarea are un nume: Elena Udrea", a mai afirmat Mihai Razvan Ungureanu.

Nu in cele din urma, acesta a spus ca, oricat de greu si dureros ar fi, Romania "are nevoie de un sacrificiu simbolic din partea celui care a contribuit la schimbarea ei la fata".

"Nu il lasati pe Victor Ponta sa va scrie istoria finalului de mandat. Spiritele sunt incinse astazi si toti suntem dispusi sa facem declaratii extremiste. Alegeti singur linistea si decenta si lasati istoria sa va puna acolo unde meritati. Puteti sa fiti sigur ca tot ceea ce ati facut bine pentru Romania nu va fi uitat", mai scrie Mihai Razvan Ungureanu.

Razboiul scrisorilor - MRU, nou atac la Udrea: Va aflati pe aceeasi linie selecta ca Voiculescu!

Presedintele Traian Basescu i-a luat apararea Elenei Udrea in conflictul cu fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, despre care a spus ca "atat poate el": "Mihai Razvan Ungureanu trebuia sa fie acceptat sa stearga eticheta de basist, ca sa il poata accepta Vasile Blaga. Ca sa fii acceptat de Blaga, trebuia sa ii dea o proba de buna credinta si de antibasism".

Sambata, MRU i-a scris Elenei Udrea o scrisoare in care ii reproseaza ca a distrus sansele dreptei de a se unifica si faptul ca i-a alungat din preajma presedintelui Traian Basescu pe toti cei care au contribuit la succesele conducerii acestuia.

"Cand si cum s-a ajuns ca dumneavoastra sa impartiti certificate de buna purtare politica, sau cum ar spune neprietenii, certificate de basism?", a intrebat presedintele Fortei Civice. In replica, Elena Udrea i-a spus lui Ungureanu ca Traian Basescu l-a numit in toate functiile pe care le-a ocupat si ca da un semnal ca este oportunist.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#MRU raspuns Basescu, #Ungureanu basism, #Ungureanu Basescu Udrea , #PDL