MRU ii cere demisia lui Ponta: Declaratiile sale provoaca tsunami in piete

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 23:123940 citiri
MRU ii cere demisia lui Ponta: Declaratiile sale provoaca tsunami in piete
Foto: evz.ro

Presedintele Fortei Civice, Mihai-Razvan Ungureanu, cere demisia premierului Ponta, in urma declaratiilor facute de acesta, prin care califica situatia economica si financiara a Romaniei drept dezastruoasa.

"Forta Civica isi face cunoscuta pozitia ferma fata de aceste declaratii iresponsabile ale domnului Victor Ponta, care, la fiecare declaratie publica, isi demonstreaza inadecvarea pentru ocuparea unei functii atat de inalte cum este cea de prim-ministru.

Cand un prim-ministru declara despre tara pe care o guverneaza deja de 160 de zile ca se afla intr-o criza bugetara si financiara profunda, atunci este cazul sa isi anunte imediat demisia. Declaratia lui Victor Ponta risca sa provoace un adevarat tsunami pe pietele financiare, cu consecinte pentru care va plati contribuabilul roman" , a declarat Ungureanu, potrivit unui comunicat de presa.

"Balbaielile lui Victor Ponta privind asigurarea necesarului de resurse de la buget pentru ultimele 45 de zile ale anului si instabilitatea politica generata de USL sunt de altfel reflectate in numeroase semnale de alarma venite din partea unor institutii financiare si de analiza de prestigiu.

Putem cita aici mentinerea rating-ului negativ de catre Moody's sau analiza pesimista a Erste Bank privind perspectiva cresterii costurilor de finantare pentru Romania", mai spune fostul premier.

Forta Civica este de parere ca, daca Romania se afla pe buza vreunei prapastii, "atunci este vorba despre prapastia pe care a creat-o guvernarea dezastruoasa a lui Victor Ponta, guvernare care a aruncat in aer stabilitatea bugetara si credibilitatea Romaniei pe plan extern".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News