MRU: E posibil sa atacam la CCR proiectul privind retrocedarile, un "talmes balmes"

Miercuri, 13 Martie 2013, ora 21:00
2525 citiri
MRU: E posibil sa atacam la CCR proiectul privind retrocedarile, un "talmes balmes"
Foto: Realitatea TV

Presedintele FC, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, miercuri, ca proiectul privind despagubirea proprietarilor, pentru care Guvernul vrea sa-si asume raspunderea, este "o lege facuta pe genunchi" si "un talmes balmes de principii", precizand ca partidul sau ar putea sa atace legea la CC.

"Guvernul vine cu o lege facuta pe genunchi, care e un talmes-balmes de principii si reguli metodologice, facute neprofesionist, care, in loc sa clarifice, o sa faca mai neclare procedurile de restituire a proprietatilor.

Vom folosi toate mijloacele parlamentare de care dispunem in mod legal, la dezbaterea in comisii, inclusiv, dupa angajarea procedurii de vot, in functie de textul care iese, sa putem ataca la Curtea Constitutionala. De altfel am detectat numeroase incalcari ale Constitutiei in proiectul actual, dar sa speram ca dupa dezbatere va fi un text mai bun", a spus Mihai Razvan Ungureanu, intr-o conferinta de presa.

El a criticat proiectul de lege pe care vrea sa-si asume raspunderea in Parlament, aratand ca acest proiect de lege amana despagubirile dupa 2017 si ca legea propusa de Executiv "este o lege a restituirii in cimitir", "care actioneaza post-mortem".

Mihai Razvan Ungureanu a mai spus ca face apel la premierul Ponta sa tina cont de auditul pe care ANRMAP l-a facut in urma cu un an pe tema proprietatilor si a apreciat ca in raportul MCV se facea referire la masurile reparatorii privind proprietatea.

Mihai Razvan Ungureanu a criticat faptul ca nu exista o dezbatere publica privind proiectul de lege pentru care Guvernul vrea asumarea raspunderii si s-a aratat preocupat de "cati dintre baronii locali" din PSD s-au imbogatit pe seama afacerilor imobiliare.

Proiectul de lege privind despagubirea fostilor proprietari de imobile nationalizate va fi transmis si Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), pentru un punct de vedere, primele mesaje primit in mod informal din partea Curtii fiind extrem de pozitive, a declarat premierul Victor Ponta.

El a precizat ca proiectul va fi discutat, miercuri, de Guvern si prezentat imediat dupa in dezbatere publica, urmand sa fie aprobat saptamana viitoare.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Ungureanu proiect retrocedari, #Ungureanu proiect Ponta nationalizate , #Forta Civica
Comentarii
Poza executorul
executorul
rank 5
Unguent cred ca vrea retrocedarea celor 100 de kile de alifie,
I
ioanaiiiiii
rank 5