MRU: E o datorie civica pentru 19 milioane de cetateni sa-l contracandideze pe Antonescu

Sambata, 17 August 2013, ora 22:56
3717 citiri
MRU: E o datorie civica pentru 19 milioane de cetateni sa-l contracandideze pe Antonescu

Presedintele Partidului Forta Civica (FC), Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, sambata, la Beclean, ca este unul dintre cei 19 milioane de locuitori ai Romaniei care "se simte dator sa-i creeze mici inconveniente domnului Antonescu".

Mihai Razvan Ungureanu a fost intrebat, sambata, la Beclean, daca va candida la prezidentiale, liderul Fortei Civice spunand ca "devine o datorie civica pentru 19 milioane de cetateni sa-l contracandideze pe Crin Antonescu".

"M-ati vota? Eu va raspund la intrebarea asta, dar s-a rasuflat bancul acesta de cand il spun: in conditiile in care candideaza domnul Antonescu, devine o datorie civica pentru 19 milioane de cetateni sa-l contracandideze. Ce mi-as dori sa vad ar fi o inflatie de contracandidati la domnul Antonescu. (...) Sunt unul dintre cei 19 milioane de locuitori, care se simte dator sa-i creeze mici inconveniente domnului Antonescu", a declarat liderul FC.

El a mentionat ca, in conditiile in care USL nu a gasit decat un singur candidat, "e dramatic pentru ei".

"Se vede ca USL nu are resursa umana calificata. Nu a existat guvern in tara romaneasca atat de plin cu oameni cu probleme penale. E si mare guvernul si sunt multi cei cu probleme. Isi culeg demnitarii de pe acolo pe unde noi nu mergem nici noaptea", a spus el.

Mihai Razvan Ungureanu a comentat si declaratiile liderilor PDL referitoare la prezidentiabilul dreptei, despre care s-a discutat la Baia Mare.

"Eu nu sunt sensibil la intrebari de genul va fi domn, va fi doamna, va fi inalt, va fi scund, va fi tanar sau mai in varsta. Eu cred in alegerea unui candidat unic al dreptei si ma bucur ca vocea noastra nu a sunat in van. E adevarat ca, de cinci luni nu mai vorbim despre altceva, ca trebuie un singur candidat pentru dreapta. In momentul in care cadem de acord asupra principiului un candidat in dreapta, ceea ce trebuie sa indeplineasca el ca model e o matrice de principii, nu doar faptul ca nu trebuie sa aiba probleme penale", a spus Mihai Razvan Ungureanu.

El a spus ca aceste reforme au fost incepute de actualul presedinte, Traian Basescu, dar e foarte dificil, pentru ca exista "forte concurente, exista piedici, timpul e scurt".

Senatorul a declarat ca dreapta are "din pacate si din fericire totodata", mai multi posibili candidati la prezidentiale decat USL.

"Sunt foarte multe nume care au calitati. Presedinte nu te nasti, presedinte ajungi. Pe de-o parte este votul, pe de alta parte e propria pregatire. Nu poti sa pui chiar orice acolo chiar daca tendinta e sa votezi aproape orice. Eu cred ca trebuie sa gandim si altfel. Dupa dezastrul pe care il lasa USL la guvernare fiind, nu se poate dupa 23 de ani sa doresti sa stai in aceeasi mocirla. Eu vreau sa stiu ca, dupa 20 de ani, am toate motivele sa fiu in continuare in tara mea si copilul meu munceste si plateste taxele in tara mea, nu in Elvetia, in Germania sau peste Ocean.

Pentru asta cred ca e nevoie sa avem un presedinte din generatia care in anii 1989-1990 avea la vreo 20-22 de ani, care nu a uitat ce-a insemnat Romania inainte de 1989, care in 1990 a crezut ca se poate altfel si nu si-a uitat acel ideal, dar care a avut timp intre 1990 si 2013 sa munceasca si sa arate ca poate fi bun in profesia pentru care si-a luat diploma si sa sparga acest mare blestem al clasei politice romanesti, care are doua mari defecte: mediocritatea si lenea", a declarat Mihai Razvan Ungureanu.

El a spus ca sunt oameni politici superficiali care ajung in pozitii administrative importante ale statului si "nu isi citesc dosarele, nu se informeaza".

"Sa fii demnitar e foarte greu daca esti responsabil, sa citesti, sa te informezi, sa fii bun, sa poti gandi creativ. O mare parte a oamenilor politici au esuat in meseria lor. Inca o calitate a omului politic: sa stie foarte bine limba romana", a declarat Ungureanu.

Intrebat daca presedintele Traian Basescu va avea un cuvant de spus in desemnarea candidatului dreptei, Mihai Razvan Ungureanu a spus: "In semnarea candidatului dreptei cuvantul de spus il va avea cetateanul cu drept de vot, fiindca el raspunde la sondaje. Se fac sondaje. Probabil ca sunt in acele sondaje, dar sa stiti ca nu le platesc eu. Le platesc adversarii nostri", a incheiat el razand.

Colegiul Director al PDL a stabilit, sambata, la Baia Mare, profilul candidatului partidului pentru functia de presedinte, acesta trebuind sa prezinte un proiect de tara, care sa se bazeze pe valorile familiei politice populare si "sa aiba dorinta, vointa, calitatile umane si profesionale implementarii proiectului".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Mihai Razvan Ungureanu candidat prezidentiale, #MRU Antonescu prezidentiale , #Forta Civica