MRU, demisie de la SIE - Iohannis il inlocuieste dupa alegeri: Parlamentul va fi ocupat sa caute candidati curati

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 18:439739 citiri
MRU, demisie de la SIE - Iohannis il inlocuieste dupa alegeri: Parlamentul va fi ocupat sa caute candidati curati
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a comentat luni seara demisia lui Mihai Razvan Ungureanu din fruntea SIE, anuntand ca un nou sef al serviciului va fi propus viitorului Parlament.

"Cred ca acest Parlament va fi foarte ocupat cu alegerile si sper sa fie si foarte ocupat cu a gasi candidati care nu au dosare penale si sa fie ocupati si cu o campanie curata si nu cred ca le voi incarca agenda cu numirea unui nou director la SIE. Predoiu (gen. Silviu Predoiu - n. red.) a mai fost la interimar si nu e o situatie care reclama o interventie urgenta", a explicat seful statului, adaugand explicit ca "probabil voi face o propunere noului Parlament dupa alegeri".

Cat despre motivele demisiei lui MRU, Iohannis a spus ca a fost informat ca sunt unele "personale".

"Am primit demisia azi la pranz. Inteleg ca are o situatie medicala care nu i-a permis sa vina personal la Cotroceni. Vom lamuri urgent aceasta problema", a mai spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a explicat si de unde graba cu care s-a transmis presedintelui Senatului si celui al Camerei Deputatilor sa ia act de demisia lui MRU si sa declare vacanta functia de sef al SIE, insa a incurcat numele celui care va asigura interimatul Serviciului de Informatii Externe cu cel al sefului Serviciului de Protectie si Paza, Lucian-Silvan Pahontu.

"Avand in vedere ca SIE trebuie sa lucreze permanent si sa fie in permanenta pregatit pentru a interveni in orice situatie, mi s-a parut important sa reactionez foarte repede. Asadar, imediat ce am primit aceasta demisie am acceptat-o, am comunicat ca am acceptat-o si in continuare Serviciul va fi condus interimar, sigur, pana se indeplinesc toate procedurile birocratice, de generalul Silviu Pahontu (sic!), prim adjunctul directorului pana astazi", a spus Iohannis.

Intrebat daca tensiunile si neintelegerile dintre el si MRU au dus la aceasta situatie, presedintele a afirmat ca "aceasta zona a spionilor intotdeauna este foarte interesanta si e taramul unor povesti", el adaugand ca a colaborat foarte bine cu fostul sef al SIE: "Am lucrat foarte bine, eu l-am propus la conducerea SIE".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
Cob sau ORD
rank 5
PMP are o persoana APTA pentru acest post. Asteptam nominalizarea !
Doresc disparitia PSD
rank 5