Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

MRU a demisionat din motive medicale. Seful Comisiei SIE: Mi-a spus ca trebuie sa stea la pat (Video)

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 16:10
5155 citiri
MRU a demisionat din motive medicale. Seful Comisiei SIE: Mi-a spus ca trebuie sa stea la pat (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Mihai Razvan Ungureanu a demisionat din functia de director al SIE, "din motive strict medicale", a declarat presedintele Comisiei de Control al Serviciului de Informatii Externe (SIE), Mihaita Calimente (ALDE).

Calimente a spus ca o sedinta a comisiei, pe acest subiect, s-ar putea convoca doar daca un grup parlamentar cere acest lucru.

Mihaita Calimente a mai precizat ca demisia lui Mihai Razvan Ungureanu este un act unilateral.

Intrebat daca a discutat cu directorul Serviciului de Informatii Externe despre gestul sau, Calimente a spus: "De la domnul Ungureanu am primit informatia ca a plecat din motive strict medicale".

"Mi-a transmis mie personal", a adaugat presedintele Comisiei de control al SIE.

"Initial am spus ca s-ar putea sa fi existat totusi o anumita stare conflictuala intre Palatul Cotroceni si directorul Serviciului. Asta si in urma zvonurilor care au circulat toata vara. Ulterior, am primit un telefon din partea domnului director Razvan Ungureanu, care mi-a comunicat sa il cred pe cuvant ca demisia domniei sale a intervenit in urma starii de sanatate pe care o are. Mi-a spus ca trebuie sa stea la pat si ca este o problema serioasa si, in consecinta, este singurul motiv pentru care si-a inaintat demisia", a adaugat Calimente, la Palatul Parlamentului.

Intrebat daca e normal ca presedintele Comisiei de Control SIE sa afle din presa ca directorul institutiei pe care o controleaza a demisionat, Calimente a spus ca, in contextul in care demisia vine ca urmare a unor probleme personale, "nici presedintele nu pune intrebari".

"Avand in vedere ca este vorba despre o problema personala si ca este vorba despre starea de sanatate a domniei sale, cred ca este o problema care il priveste pe el si, daca motivul pe care l-a invocat este acesta, cred ca nici presedintele nu pune intrebari despre cat e de bolnav. Lucrurile astea sunt confidentiale", a mai spus seful Comisiei de Control SIE.

El a mai spus ca un nou director al SIE ar putea fi numit in perioada urmatoare, fiind de preferat o "numire cat mai rapida, dar sa fie un profesionist".

Mihaita Calimente a mentionat ca, in acest moment, comisia asteapta de la presedintele Romaniei propunerea pentru functia de director al Serviciului. Urmeaza apoi audierea propunerii in comisie si votul in plenul reunit al Parlamentului.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca isi exprima speranta ca demisia lui Mihai Razvan Ungureanu de la sefia SIE sa nu faca parte dintr-un "razboi politic subteran", aratand ca opinia publica trebuie sa stie care au fost motivele reale care au dus la aceasta demisie.

Mihai Razvan Ungureanu a demisionat de la conducerea SIE, a declarat purtatorul de cuvant al presedintelui Iohannis, care a precizat ca seful statului a acceptat demisia acestuia.

Madalina Dobrovolschi a precizat ca demisia lui Mihai Ungureanu a fost inregistrata la Administratia Prezidentiala, iar presedintele Iohannis a acceptat-o.

Interimar, conducerea SIE va fi asigurata de Silviu Predoiu, a mai precizat purtatorul de cuvant al sefului statului.

Vezi cine e Silviu Predoiu, directorul interimar al SIE.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Calimente Ungureanu demisionat motive medicale, #Ungureanu demisionat SIE , #SIE