Motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta? MRU: Parlamentari USL au spus ca vor

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 16:38
2998 citiri
Motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta? MRU: Parlamentari USL au spus ca vor
Foto: Arhiva

Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a precizat, marti, ca a facut demersuri pentru initierea motiunii de cenzura impotriva Cabinetului Ponta, dupa ce anuntase cu o saptamana in urma ca va propune consultari cu Opozitia pe aceasta tema.

"Saptamana trecuta i-am anuntat si pe colegii nostri din Opozitie, adica PDL, PP-DD si UDMR. Am trimis scrisori oficiale catre presedinti si vicepresedinti, pentru a demara in aceasta saptamana semnarea textului motiunii de cenzura", a anuntat Ungureanu.

MRU propune motiune de cenzura impotriva Cabinetului Ponta

El a adaugat ca au fost contactati si parlamentari din cadrul USL, care au spus ca sunt de acord cu motiunea de cenzura impotriva Cabinetului condus de Victor Ponta.

"Am contactat si parlamentari din actualul Guvern, din PNL si PSD, iar raspunsul lor e afirmativ. Ma bucur ca Orban vrea sa demaram motiunea de cenzutra impotriva unui Guvern incompetent. Il incurajez sa duca mesajul in PNL. Eu voi vorbi maine (marti - n.red.) cu domnia sa", a mentionat presedintele Fortei Civice.

Hasotti: Ludovic Orban ar putea fi exclus din PNL daca voteaza o motiune impotriva Guvernului

Referitor la parlamentarii USL care ar fi de acord cu depunearea motiunii, MRU a precizat ca nu poate face publice numele acestora, dar ca afirmatia lui se va sustine in momentul in care vor aparea semnaturile care sustin textul motiunii.

"Sper ca discutiile pe text sa se poarte cat mai repede cu partidele din Opozitie. Am auzit voci care spuneau ca nu este necesara motiunea de cenzura. Nu stiu daca mai trebuie inca 18 luni ca oamenii sa-si dea seama ca acest Guvern prabuseste tara.

Motiunile de cenzura sunt importante, nu doar prin rezultat, dar si prin faptul ca angajeaza o discutie ampla. Dorim sa existe o dezbatere, pe care sa o raspandim peste tot in spatiul public, iar, pe masura ce apele se despart, sansele unei motiuni de cenzura cresc", a conchis Ungureanu.

Ludovic Orban: Privindu-l pe Ponta, l-am vazut pe Iliescu multumind minerilor dupa reprimarea Pietei Universitatii

Deputatul PNL Ludovic Orban a lansat o serie de atacuri dure la adresa premierului Victor Ponta pornind de la atitudinea acestuia fata de proiectul Rosia Montana. Liberalul il considera pe pesedist o "marioneta manuita de sforari nevazuti", dar si un "hibrid nereusit" intre capitalismul lui Adrian Nastase si comunismul lui Ion Iliescu.

Orban a spus ca va vota "orice motiune de cenzura se va depune impotriva Cabinetului sau (al lui Ponta - n.red.) ". Mai mult, acesta a anuntat ca va face toate demersurile posibile pentru a-si convinge colegii liberali ca "acest hibrid nereusit intre capitalismul lui Nastase (vezi PETROM, ALRO, BECHTEL etc.) si comunismul lui Iliescu trebuie sa plece din fruntea Guvernului Romaniei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Ungureanu Orban, #MRU Orban, #Ungureanu motiune cenzura, #MRU motiune cenzura, #motiune cenzura Ponta , #Forta Civica