Mihai Razvan Ungureanu: Rectificarea bugetara, neclara si incoerenta

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 14:24
1684 citiri
Mihai Razvan Ungureanu: Rectificarea bugetara, neclara si incoerenta
Foto: arhiva

Presedintele Partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, critica modul in care Guvernul a facut rectificarea bugetara, despre care spune ca este una "neclara si incoerenta".

"Dupa un buget dezordonat propus la inceputul anului, rectificarea bugetara este la fel de neclara si incoerenta. Modul in care Guvernul a inteles sa organizeze bugetul tarii este defectuos. Avem un Consiliu Fiscal care protesteaza asupra modului in care i s-a adus la cunostinta noua rectificare, avem un deficit bugetar care depaseste plafonul legal stabilit prin cadrul fiscal bugetar aprobat de Parlament si avem un buget si mai mic decat la inceputul anului pentru domenii precum educatie sau infrastructura", sustine Ungureanu, potrivit unui comunicat al Partidului Forta Civica transmis, miercuri, Agerpres.

Fostul premier subliniaza ca bugetul infrastructurii a fost redus cu 1,4 miliarde lei in urma noii rectificari bugetare, o reducere de 11% din bugetul alocat la inceputul anului.

"Statul alocase initial 13,1 miliarde de lei infrastructurii de transport, insuficient pentru ceea ce are nevoie Romania la momentul de fata. Acest buget sarac a fost si mai trunchiat in urma noii rectificari. Finantarea unor proiecte de infrastructura vitale pentru viitorul tarii sunt puse asadar sub semnul intrebarii. Infrastructura este unul dintre cele mai deficitare capitole ale tarii noastre, fara o infrastructura corelata si dezvoltata Romania va ramane paralizata economic", afirma Mihai-Razvan Ungureanu.

El mai sustine ca bugetul de cheltuieli al Ministerului Educatiei va fi la diminuat cu 235,6 milioane de lei, "dupa o majorare cu 40 de milioane de lei pentru reabilitarea de scoli, gradinite si campusuri universitare, insa concomitent cu scaderea sumei blocate de 10%".

"Cand vine vorba de educatie, sa nu ne asteptam ca acest Guvern sa-si asume vreo responsabilitate. Dupa esecul de anul acesta de la examenul de Bacalaureat si situatia critica in care se gaseste sistemul de educatie, cu un abandon scolar aflat peste media acceptata, Guvernul chiar considera ca problemele stringente din scolile din Romania se rezuma doar la reabilitari?", puncteaza presedintele Fortei Civice.

Guvernul a aprobat marti rectificarea bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale pe anul in curs, au declarat pentru Agerpres surse oficiale.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Ungureanu rectificare bugetara Ponta neclara incoerenta , #Forta Civica