Mihai Razvan Ungureanu: Ponta e un copil asistat de stat

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 21:22
4305 citiri
Mihai Razvan Ungureanu: Ponta e un copil asistat de stat
Foto: Realitatea TV

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a declarat miercuri seara ca, din punctul lui de vedere, "o lege referitoare la Rosia Montana aruncata in Parlament e un motiv de a nu o vota". Mai mult, acesta l-a catalogat pe prim-ministrul Victor Ponta un "copil asistat de stat".

Discutand pe marginea infiintarii comisiei Rosia Montana, fostul sef al Executivului a declarat, la Realitatea TV, ca nu crede in "comisiile infiintate in Parlament cu oameni politici care nu au pregatire (...). Cand vrei sa ingropi o chestiune, orgnizeaza o comisie".

Mai mult, potrivit acestuia, "in forma actuala, proietul de lege Rosia Montana nu va fi votat: nici de mine, nici de colegi, nici de PNL, nici de UDMR", a mai spus Mihai Razvan Ungureanu. "Proiectul de lege are mari fisuri, pe buna dreptate e suspectat de neconstitutionalitate", e de parere fostul premier, care tine sa mentioneze ca "aici nu exista interese ascunse - cine crede asta e si ridicol, si ilogic".

Prin urmare, acesta isi mentine decizia de a initia o motiune de cenzura, acuzand atat comizia nou-infiintata, cat si guvernul Ponta, de "schizoidie".

Motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta? MRU: Parlamentari USL au spus ca vor

Dupa parerea sa, din acest proiect, "tergiversat timp de 14 ani", se putea castiga: "au fost guverne succesive care au taraganat proiectul, ascunzandu-se dupa chichite legislative (...) Se putea castiga, daca contractul se negocia cum se cuvine".

MRU: Redeventa era deja de 6% n-a fost negociata in timpul guvernului Ponta

"Daca pornea pe conditii de mediu clare in 2000 - 2001, noi, in plina criza economica, am fi avut acces la o sursa de bogatie pentru Romania incredibila", care ne-ar fi ferit de efectele crizei, a spus Mihai Razvan Ungureanu.

Potrivit acestuia, in momentul in care dosarul a ajuns la el, cand a fost numit prim-ministru, redeventa era deja de 6%, nefiind negociata pe timpul guvernului Ponta.

Prin urmare, "Ponta nu poate fi prim-ministru, se derogheaza de responsabilitate, aruncand-o Parlamentului (...) E un copil asistat de stat", care nu face decat sa incerce "sa scape de responsabilitate si de intrebarile ulterioare". "Prezenta in Executiv te obliga sa ai responsabilitati" isi intareste ideea presedintele Fortei Civice.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#MRU Ponta copil asistat stat, #MRU redeventa 6 Rosia Montana, #Mihai Razvan Ungureanu motiune de cenzura, #Mihai Razvan Ungureanu Rosia Montana , #Forta Civica