Mihai Razvan Ungureanu a demisionat din PNL

Joi, 07 Iunie 2012, ora 18:284874 citiri
Mihai Razvan Ungureanu a demisionat din PNL

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu si-a dat demisia, joi, din Partidul National Liberal.

Ungureanu daduse de inteles, in ultima saptamana, ca va face acest pas, informeaza B1 TV. Mai multi lideri ai PNL contestasera, in ultimul timp, chiar apartenenta fostului premier la acest partid.

Mihai Razvan Ungureanu s-a autosuspendat din PNL in 2007, cand a fost numit director al Serviciului Roman de Informatii Externe. El a sustinut mereu, de cand a fost numit in functia de premier, ca e membru PNL, desi chiar presedintele acestui partid, Crin Antonescu, spunea contrariul. Antonescu a amenintat chiar ca MRU ii poate pune pe liberali in situatia sa-l dea afara, mai ales dupa ce acesta a solicitat sa fie invitat la o sedinta a Biroului Politic Central al partidului.

In urma cu circa doua saptamani, Mihai Razvan Ungureanu a declarat la o emisiune a B1 TV, ca doreste sa porneasca un ONG, care ar putea fi numit Initiativa Civica de Centru-Dreapta, dand de inteles ca aceasta ar putea fi transformata in partid.

Ungureanu a intrat in 2004 in partid si a ajuns vicepresedinte PNL in scurt timp. El a pierdut aceasta functie la congresul din 2007, fiind inlocuit de Adrian Cioroianu, pe fondul unor divergente cu seful de atunci al partidului, Calin Popescu Tariceanu, care era si premier.

Aceste divergente au dus la demisia lui Ungureanu din functia de ministru de Externe pe care o detinea, dupa ce a fost acuzat de Tariceanu ca nu l-a informat in privinta situatiei unor cetateni romani prezenti in Irak, dar l-a informat pe presedintele Traian Basescu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News