Mihai Razvan Ungureanu: Boc a plans cand a cazut guvernul MRU

Miercuri, 01 Mai 2013, ora 11:05
5437 citiri
Mihai Razvan Ungureanu: Boc a plans cand a cazut guvernul MRU

Senatorul Mihai Razvan Ungureanu a povestit ca in ziua cand a picat Guvernul sau, Emil Boc a fost singurul care a regretat ceea ce a perceput drept o "infrangere", iar USL a preluat o tara "la cheie".

In opinia lui MRU, exprimata pentru Adevarul, factorii care au condus la votul din Parlament in favoarea motiunii de cenzura, prin care Guvernul Ungureanu a cazut, au legatura cu lipsa de caracter uman al politicienilor.

Ungureanu a povestit ca unii dintre liderii PDL "aveau fete gri" cand vedeau cum 5.000 de oameni, reprezentanti ai structurilor PDL din teritoriu, il aclamau pe acesta. "Unii s-au speriat ca Ungureanu ar putea sa fie seful PDL-ului" si aceste tensiuni s-au amplificat in iunie si in iulie.

De altfel, sustine MRU, Emil Boc a fost singurul suparat pentru ca Guvernul Ungureanu a cazut.

"Mai rau pentru mine a fost sa vad ce caractere proaste s-au strans in politica romaneasca, ce zat uman... In momentul in care te superi pe propriul partid ca nu te-a facut ministru si cei din partea cealalta te ajuta sa iti amintesti ca ai si o ipoteca pe undeva... te cuprinde scarba. Singurul om pe care l-am vazut foarte suparat in ziua in care a cazut Guvernul a fost Emil Boc. A plans. Stiu ca si-a luat capul in maini si a suspinat. L-am simtit mai camarad, mai sufletist si am simtit ca a luat-o ca pe o infrangere personala majora. Pentru Emil Boc am un mare respect", a explicat MRU pentru sursa citata.

Mihai Razvan Ungureanu a spus ca primul guvern USL a preluat conducerea in conditiile in care "totul era la cheie". Acesta a aratat ca s-a reusit dublarea ratei de absorbtie pe durata celor 78 de zile si ca, pana la sfarsitul anului, cifra absorbtiei ar fi fost una plauzibila, desi parea "fantastica".

Daca nu ar fi fost cenzurat de Parlament, Guvernul sau intentiona sa reintregeasca salariile bugetarilor.

"Din pacate, o masura care era in programul de guvernare, cu care am cerut votul in Parlament, s-a dovedit a fi mult prea putin satisfacatoare pentru cetateni. Puterea de cumparare a crescut mult prea putin pentru a fi observata, dar reintregirea salariilor era o obligatie de program de guvernare, asumata, pe care o gandeam la nivelul lunii februarie insa pe o guvernare mai lunga, nu una de 78 de zile si nici una care sa se incheie pe 9 decembrie", a conchis MRU.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mihai Razvan Ungureanu cadere guvern, #Mihai Razvan Ungureanu Emil Boc, #MRU Boc plans , #premier