M.R. Ungureanu, despre Ponta: Nu denota decat disperare. Va exista o reactie externa dura

Duminica, 07 Iunie 2015, ora 22:09
8835 citiri
M.R. Ungureanu, despre Ponta: Nu denota decat disperare. Va exista o reactie externa dura
Foto: Facebook/Mihai Razvan Ungureanu

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu s-a referit, duminica seara, la mesajele trimise de echipa premierului Ponta catre ambasadele straine prezente in Romania, dupa conferinta de presa sustinuta de seful Executivului dimineata.

PSD a tradus in engleza discursul lui Ponta ca sa inteleaga si partenerii externi si presa straina

Potrivit acestuia, mesajul tradus in engleza de echipa premierului si furnizat ambasadelor, partenerilor externi si presei straine nu este decat un semn de disperare.

"Am vazut reactii destul de rapide ale echipei lui Ponta, trimise catre ambasadele reprezentate la Bucuresti, in care sunt reluate toate rationamentele profund false exprimate de premier.

Cand faci asa ceva nu denota decat disperare ca va exista o reactie dura din partea statelor partenere noua", a declarat Mihai Razvan Ungureanu la B1 TV.

"Toate ambasadele au trimis catre centrale explicatiile pe care le au ei. Fiti convinsi ca rapoartele lor sunt mult mai obiective decat scrisorile redactate din disperare", a mai spus acesta, mentionand ca o reactie externa "va veni".

"Ce credibilitate, ce onorabilitate poate sa aiba un premier care e urmarit penal?", a mai afirmat Mihai Razvan Ungureanu, mentionand ca o reactie externa poate fi si "sa ti se inchida usa in nas".

Referindu-se la motiunea de cenzura, fostul premier sustine ca regreta ca aceasta nu s-a putut face mai "cuprinzatoare", astfel incat sa intre in ea lucrurile foarte grave comise de guvernarile Ponta in ultimii ani. El a mentionat la acest capitol votul prin corespondenta, "un subiect greu, serios, esential din punct de vedere constitutional si democratic".

PNL depune motiune de cenzura - Ce sanse are cu adevarat si calculele lui Blaga

Mihai Razvan Ungureanu e de parere ca sunt sanse sa treaca motiunea de cenzura, iar Ponta sa cada: "E greu de citit, pentru ca dinamica grupurilor parlamentare va fi accentuata odata cu cresterea presiunii pe Ponta. Toate declaratiile de afiliere, lacramoase, scoase din inventarul expresiilor romantice, sunt fum retoric. Victor Ponta va fi lasat singur".

"Prin felul in care ataca tot ceea ce considera ca ii provoaca raul, creeaza premisele a doua catastrofe politice - desfiintarea PSD sau reducerea la un micron politic ori o lovitura grea data statutului democratiei romane.

E greu sa intelegi cu ochii unui european cum se poate ca un inalt demnitar al unui stat european se prevaleaza de scenarii cosmice pentru a se apara contra unei acuzatii cu dovezi din partea DNA", a mai spus acesta.

Victor Ponta, dupa sedinta Coalitiei: Ma consider nevinovat, voi contesta decizia, voi trece peste acest moment

"In momentul de fata, Romania, guvernul roman, are in frunte un cetatean care este urmarit penal. Ca va fi dovedit sau nu vinovat e cu totul alta discutie (...) Raul pe care il poate face in asmenea plasament e de neimaginat: de la efectul pe care il are in relatiile externe ale Romaniei si pana la gradul de credibilitate pe care Romania ar trebui sa il aiba fata de propriile initiative", a mai afirmat Mihai Razvan Ungureanu.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#MRU motiune cenzura Ponta, #Mihai Razvan Ungureanu Ponta singur, #reactii externe Ponta urmarit penal , #premier