Inca o "victima" a lui Ungureanu: Directorul AMPOSDRU a demisionat

Joi, 16 Februarie 2012, ora 21:08
4375 citiri
Inca o "victima" a lui Ungureanu: Directorul AMPOSDRU a demisionat
Foto: zf.ro

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a cerut ministrului Muncii, Claudia Boghicevici, sa o demita pe Carmen Ionel din functia de director general AMPOSDRU, pentru management defectuos al Autoritatii, iar aceasta a demisionat joi, informeaza Ministerul Muncii.

In acest context, Carmen Ionel grade i-a dat demisia din functia de director general al AMPOSDRU, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii.

"Conducerea ministerului a apreciat ca problemele de management in cadrul AMPOSDRU necesita regandirea intregii strategii de accelerare a absorbtiei de fonduri europene in domeniul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Pana la inceputul lunii martie, AMPOSDRU trebuie sa remedieze toate deficientele indicate de Autoritatea de Audit, astfel incat platile de la Comisia Europeana sa nu fie suspendate. Pana in acest moment, au fost corectate peste jumatate dintre recomandarile Autoritatii de Audit, potrivit sursei citate.

Pana la organizarea concursului pentru ocuparea functiei de director general, interimatul va fi asigurat de Carmen Rosu.

Rosu are o experienta de 15 ani in gestionarea fondurilor europene grade i a fost director la Ministerul Finantelor Publice.

Carmen Rosu este detasata la AMPOSDRU de la 1 februarie 2012.

Licentiata in Finante, Banci si Contabilitate, ea a fost, in perioada 2001 - 2005, director adjunct la Ministerul Finantelor Publice - Oficiul de Plati si Contractare PHARE.

Intre 1996 - 2001 Carmen Rosu a fost expert si coordonator de programe in cadrul Ministerului Finantelor.

Carmen Rosu detine o diploma de formare specializata in administratia publica - "Programul de formare specializata pentru ocuparea unei functii publice corespunzatoare categoriei Inaltilor Functionari Publici" din cadrul Institutului National de Administratie Publica.

Carmen Ionel a fost numita la conducerea AMPOSDRU la inceputul lunii mai 2011, dupa ce Cristina Zevedei a fost schimbata din functia de director general al Autoritatii.

In 19 septembrie, fostul ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu, facea aprecieri pozitive la adresa directorului AMPOSDRU, Carmen Ionel, care era interimar in momentul numirii sale ca ministru grade i care s-a dovedit a fi "o femeie competenta", obtinand un punctaj foarte mare la concursul pe post.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#demisie Carmen Ionel AMPOSDRU, #Ungureanu demisie Carmen Ionel, #interimat AMPOSDRU Carmen Rosu , #premier
Comentarii