Forta Civica merge fara PDL cu prezidentialul MRU si guvernul din umbra

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 20:00
6005 citiri
Forta Civica merge fara PDL cu prezidentialul MRU si guvernul din umbra

Secretarul general al partidului Forta Civica, Stefan Pirpiliu, a declarat ca formatiunea din care face parte are deja un om potrivit pentru a fi candidat la presedintia Romaniei in 2014, pe liderul Mihai Razvan Ungureanu, si ca va veni cu un guvern din umbra, deocamdata de una singura, fara PDL, pana cand acest partid isi va termina discutiile interne.

"Ca partid de sine statator, vom avea un singur candidat, e firesc sa ai intentia de a da propriul candidat, mi s-ar parea anormal sa nu ai o astfel de optiune. Suntem pe propriile picioare, fiecare partid trebuie sa aiba o resursa proprie, avem logica unui partid care vrea sa se dezvolte", a spus Pirpiliu pentru Ziare.com.

"Mihai Razvan Ungureanu e liderul partidului, e cel mai bine pozitionat", a completat fostul deputat.

Desi s-a aratat de parere ca Opozitia trebuie sa aiba un candidat unic la presedintia Romaniei, Pirpiliu a tinut sa le raspunda celor din PDL care au contestat solutia candidaturii lui Mihai Razvan Ungureanu.

"E ceva de genul 'eu n-am solutii, dar rad de solutia altora'. E o problema cand ai solutii sau cand n-ai?", ne-a mai declarat Pirpiliu.

Intrebat daca exclude ca Forta Civica si PDL sa mearga cu un candidat separat la prezidentialele din 2014, Pirpiliu a raspuns ca a invatat ca in politica nimic nu se exclude.

El a precizat ca deocamdata nu s-a discutat cu PDL pentru o solutie comuna pentru prezidentiabil sau realizarea unui guvern din umbra.

"Nu avem un astfel de dialog. Am inteles ca ei vor sa-si lamureasca mai intai lucrurile in interior", a spus Pirpiliu.

El a explicat faptul ca solutia pentru prezidentiabil depinde si de viitoarele fuziuni sau aliante pe care le va face Forta Civica, insa a precizat ca fuziunile se vor face doar cu partide mai mici care vor fi absorbite de formatiunea sa.

Forta Civica, partid care are 4 parlamentari, printre care si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, a avut sambata primul Colegiu Director, la sfarsitul caruia s-a discutat despre nevoia de a avea un candidat la presedintia Romaniei.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Forta Civica MRU prezidentiabil, #Forta Civica guvern umbra , #Forta Civica