Caderea Guvernului Ungureanu, in presa straina

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 18:59
4765 citiri
Caderea Guvernului Ungureanu, in presa straina
Foto: Daylife

Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu a picat, vineri, dupa ce motiunea de cenzura intitulata "Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!" a trecut cu 235 de voturi "pentru". Evenimentul nu a trecut neobservat de presa internationala.

ABC News, citand AP, scrie ca Guvernul din Romania a cazut in urma votului de incredere dupa ce partidele din Opozitie au adus in prim-plan furia oamenilor fata de masurile de austeritate, clientelism si coruptie.

ABC News l-a citat pe Victor Ponta, liderul Opozitiei, care a precizat ca votul a reprezentat sfarsitul "unui sistem abuziv care foloseste orice arma posibila".

"Uneori se va face dreptate. Astazi s-a facut dreptate", a spus acesta.

Guvernul Ungureanu a cazut - Ponta, propunerea USL de premier

Sursa citata mai scrie ca presedintele Traian Basescu urmeaza sa numeasca un nou premier, care va trebui sa prezinte in fata Parlamentului un program de guvernare pentru a fi aprobare.

Se aminteste ca aceste probleme politice vor afecta misiunea FMI in Romania.

Guvernul de centru-dreapta al Romaniei s-a prabusit vineri, dupa ce a pierdut votul de incredere la doua luni dupa preluarea mandatului, anunta si Reuters.

Rezultatul surpriza subliniaza nemultumirea oamenilor si arata ca si tarile care nu fac parte din zona euro sunt afectate de datorii.

Reuters aminteste ca motiunea de cenzura a trecut cu sprijinul a 235 de parlamentari, cu patru mai multi decat ar fi fost nevoie pentru rasturnarea Guvernului.

"Un Guvern nou si mai bun va veni", a declarat Dan Rusanu, parlamentar PNL.

Aceeasi sursa mentioneaza ca USL a obtinut peste 50% in sondajele de opinie si ca este favorita pentru castigarea alegerilor parlamentare.

Si Novinite a anuntat faptul ca Guvernul Ungureanu a picat si ca Victor Ponta a anuntat ca USL este gata sa formeze un nou Guvern.

Bloomberg scrie ca Opozitia din Romania a reusit sa convinga suficienti parlamentari sa elimine cabinetul Ungureanu dupa cateva luni.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Guvern Ungureanu cadere, #guvern Ungureanu picat, #guvern Unguresnu demis, #Ungureanu demis , #demis