Tensiuni la USR Prahova. Trei consilieri ai partidului au fost dați afară de conducere după ce au votat alături de PNL

Miercuri, 31 August 2022, ora 12:44
3422 citiri
Tensiuni la USR Prahova. Trei consilieri ai partidului au fost dați afară de conducere după ce au votat alături de PNL
Președintele USR Prahova Mihai Polițeanu a semnat revocarea celor trei consilieri USR FOTO Facebook / Mihai Polițeanu

Tensiunile locale din USR continuă la filiala din Prahova, acolo unde trei consilieri ai partidului au fost excluși din formațiune după ce au votat alături de PNL pentru schimbarea viceprimarului USR din Ploiești.

Actualul viceprimar al Ploieștiului este Magdalena Trofin, care a reușit să ajungă în funcție în urma unei alianțe între PNL și USR la alegerile din 2020. Doi ani mai târziu însă alianța a picat, iar liberalii vor să schimbe viceprimarul. În acest sens au votat și trei consilieri ai USR-ului: Costel Andreescu, Răzvan Enescu și Anca Popa, care îi reproșează Magdalenei Trofic mai multe probleme apărute în primărie.

„Îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor din Dispoziția nr. 2487 fapt ce a contribuit la retragerea parțială a acestora de către primarul municipiului Ploiești. Grave atingeri de neregularitate procedurală precum și de imagine publică a unității administrativ teritoriale prin luările de poziție publice care au determinată panică și nemulțumire în rândul populației.

Abuzarea și hărțuirea unui funcționar public din direcția economică aflată sub directa coordonare”, se arată în hotărârea semnată de consilierii locali.

De cealaltă parte, viceprimarul s-a declarat dezamăgită de colegii săi din USR care au votat pentru demiterea sa.

„Sunt dezamăgită de acțiunea celor trei foști consilieri locali USR care au aderat la metehnele vechilor partide și care au optat să facă politica pentru gașca si pentru interese meschine”, a notat pe Facebook Magdalena Trofin.

Consilierii USR au fost excluși

Cei trei consilieri ai USR au fost ulterior excluși din partid printr-o decizie a filialei din Prahova.

„Biroul Județean al Filialei USR Prahova a decis în unanimitate excluderea din partid a consilierilor locali ai Municipiului Ploiești Costel Andreescu, Anca Popa și Răzvan Enescu. Cei trei consilieri mai sus menționati s-au situat în mod fără echivoc în afara USR și în opoziție cu principiile USR; având în vedere acțiunea în afara partidului, fără consultarea organelor statutare, acțiunea împotriva interesului și imaginea partidului, precum și susținerea acestora pentru interesele ilegitime ale baronului local PNL, Iulian Dumitrescu.

Au fost demarate demersurile legale la Prefectura Prahova pentru ca cei 3 consilieri locali să își piardă mandatul revenit in urma alegerii pe liste de partid”, a transmis USR.

Despre această situație a vorbit și președintele USR Prahova Mihai Polițeanu, care și-a cerut scuze pentru că „m-am afișat cu niște lepre cum au fost colegii mei care au semnat proiectul” pentru temiterea viceprimarului.

Anul trecut, un alt consilier al USR a trădat partidul și a votat alături de PNL. Este vorba de Cezar Baciu, care în 2021 a votat decisiv pentru bugetul propus de primarul PNL al Iașului Mihai Chirica și a primit la schimb un post de viceprimar. La doar câteva zile după ce a fost exclus și s-a alăturat liberalilor, consilierul a apărut la muncă cu un BMW de peste 10.000 de euro, pe care susține că l-a cumpărat din banii primiți de la părinți.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#mihai politeanu, #scandal usr, #usr prahova, #excluderi USR, #viceprimar usr, #consilieri usr , #stiri USR