Necolaiciuc, dupa achitare: S-a facut din mine cel mai mare escroc in calea ferata. Sunt nevinovat!

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 17:27
4325 citiri
Necolaiciuc, dupa achitare: S-a facut din mine cel mai mare escroc in calea ferata. Sunt nevinovat!
Foto: radiotop.ro

Fostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc, a comentat decizia achitarii lui de marti intr-unul din procesele sale spunand ca nu este vinovat si ca nu a fugit din tara, ci a plecat normal, cu pasaport si "hartie cu trei NUP-uri".

"Am plecat din tara ca nu mai aveam ce face, cu hartie cu trei NUP-uri in mana. Nu m-am ascuns, nu mi-am schimbat nume, infatisare. Nu m-a cautat nimeni", a povestit Necolaiciuc pentru Digi 24 aventura fugii sale in SUA, de unde a fost extradat, sustinand ca este nevinovat in toate dosarele sale.

"S-a facut din mine exact ce spunea Vadim Tudor, cel mai mare escroc din calea ferata. Incerc sa recuperez sa demonstrez ca sunt nevinovat. E prea prematur sa va dau adevarata sursa a autosesizarilor comisarilor DNA", a spus Mihai Necolaiciuc.

Fostul director general al CFR a sustinut ca procesele sale sunt o inscenare, pornite din initiativa unor persoane din interiorul Ministerului Transporturilor care i-au dorit raul.

Necolaiciuc afirma ca, in cazul procesului in care a fost achitat, si in care a fost acuzat de deturnarea unor fonduri europene, DNA si-a inceput ancheta la sesizarea Ministerului Transporturilor, desi indreptatita era Banca Europeana pentru Reconstructie.

"Nu a aparut nici un fel de prejudiciu vizavi de acele imprumuturi. Sesizarile trebuiau facute de banca, nu de cineva din cadrul ministerului", s-a aparat Necolaiciuc, care mai are trei procese la judecatoria sectorului 1, iar urmatorul, in care este acuzat de un prejudiciu adus CFR de 18 milioane de euro, este pe data de 15 ianuarie.

"Procurorii au estimat ei ce au estimat, dar expertiza contabila care se face va stabili ea", a mai spus Necolaiciuc, care se declara nevinovat si in acel dosar.

Fostul sef al CFR Mihai Necolaiciuc a fost achitat marti de Judecatoria Sectorului 1 pentru acuzatia de deturnare de fonduri europene. Este prima decizie in acest dosar, solutia instantei putand fi atacata cu apel si recurs.

Necolaiciuc, nevinovat: Fostul director CFR, achitat pentru deturnare de fonduri

Judecatoria Sectorului 1 a revocat masura preventiva care fusese dispusa in cazul lui Necolaiciuc, respectiv cea a obligarii de a nu parasi localitatea Bucuresti. De asemenea, instanta a dispus ridicare sechestrului instituit la data de 28 iulie 2009, de catre DNA, asupra bunurilor mobile si imobile ale lui Necolaiciuc.

In rechizitoriu procurorilor se arata ca in cursul anului 2000, Romania a incheiat cu Banca Europeana de Investitii (B.E.I.) un contract de finantare pentru realizarea "Proiectului de reconstructie pentru eliminarea efectelor inundatiilor", contract ce viza reconstruirea infrastructurii afectate de inundatiile din 2000 si din anii anteriori.

Nicolae Popa si Mihai Necolaiciuc, adusi cu aceeasi pereche de catuse in instanta

In ceea ce priveste C.N.C.F.R.S.A, finantarea s-a acordat pentru efectuarea de lucrari de reconstructie si consolidare a liniilor de cale ferata in valoare de 34,3 milioane euro.

In aceste conditii, in perioada decembrie 2001 - ianuarie 2003, Mihai Necolaiciuc, in calitate de director general al C.N.C.F.R.S.A. si Viorica Olaeru, director al Directiei Economice din cadrul aceleiasi companii, si-au incalcat atributiile de serviciu si ignorand clauzele respectivului contract de imprumut, au utilizat suma de aproximativ 2.754.728 euro, provenita din creditul acordat de catre B.E.I., in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Mihai Necolaiciuc CFR nevinovat, #Necolaiciuc nevinovat procese deturnare, #Necolaiciuc deturnare fonduri nevinovatie , #CFR