Mihai Necolaiciuc va fi adus miercuri in Romania

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 19:51
1354 citiri
Mihai Necolaiciuc va fi adus miercuri in Romania
Foto: Arhiva

Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc va fi adus, miercuri, in tara, in urma mandatului semnat de autoritatile americane de predare a acestuia in favoarea Romaniei, a declarat avocatul Gheorghita Mateut.

Potrivit avocatului, Necolaiciuc va fi dus la Judecatoria Sectorului 1, instanta urmand sa verifice mandatul de arestare emis in lipsa de catre aceasta instanta.

"Potrivit procedurii, inculpatul trebuie audiat, deoarece mandatul de arestare nu a fost pus in executare. Instanta poate decide mentinerea mandatului de arestare emis, sau poate decide eliberarea sa. Necolaiciuc nu a fost retinut in baza acestui mandat de arestare, ci in baza cererii de extradare", a declarat, marti, pentru AGERPRES, vicepresedintele Judecatoriei Sectorului 1, Emilia Madularescu.

Judecatoarea a spus ca nu poate sa confirme aducerea lui Necolaiciuc la Judecatoria Sectorului 1, instanta nefiind informata inca despre acest lucru.

Ministerul Justitiei a confirmat, pe 11 aprilie, ca mandatul de predare a lui Mihai Necolaiciuc in favoarea Romaniei a fost semnat de catre secretarul de stat al SUA.

Mihai Necolaiciuc se afla in custodia autoritatilor americane, fiind arestat in vederea extradarii catre Romania, incepand cu data de 23 iunie 2009.

In 17 martie 2011, Ministerul Justitiei a fost informat de catre Departamentul de Justitie al SUA ca Mihai Necolaiciuc a anuntat ca nu intentioneaza sa declare apel impotriva ordinului de extradare, urmand ca el sa fie predat autoritatilor romane.

Fostul director general al SNCFR a fost arestat de autoritatile americane pentru incalcarea legilor emigrarii la 17 iunie 2009 si arestat provizoriu in vederea extradarii pe 23 iunie 2009.

In 2 martie, MJ informa ca Departamentul de Justitie al SUA a anuntat aprobarea extradarii catre Romania a lui Mihai Necolaiciuc, ca urmare a solicitarilor in februarie 2008 si septembrie 2009.

Ministerul mai mentiona ca in legatura cu Necolaiciuc au fost inaintate autoritatilor americane trei cereri de extradare.

La inceputul anului trecut, magistratii Judecatoriei sectorului 1 au decis citarea fostului director al CFR Mihai Necolaiciuc in Statele Unite ale Americii printr-o copie a rechizitoriului prin care acesta a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorii DNA au dispus, pe 1 februarie 2008, trimiterea in judecata a lui Mihai Necolaiciuc, director general al Companiei Nationale a Cailor Ferate Romane in perioada iulie 2000-octombrie 2003, si a celor noua complici ai sai pentru savarsirea a sapte infractiuni de abuz in serviciu si a trei infractiuni de utilizare a creditelor in alte scopuri, care au produs un prejudiciu de peste 18 milioane euro.

Deoarece Mihai Necolaiciuc s-a sustras urmaririi penale pe tot parcursul acesteia, pe 16 martie 2007, Judecatoria sectorului 1 a dispus arestarea preventiva a inculpatului pe o perioada de 30 de zile, fiind emise, totodata, mandatul european de arestare si mandatul de urmarire internationala in vederea extradarii

Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
#Mihai Necolaiciuc extradat Romania, #adus Romania miercuri , #CFR
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
O fi adevarat ca acest individ este var primar cu doamna Maria Basescu?!