Primarul Mihai Chirica, nemulțumit de asaltul procurorilor. „Bin Laden a fost prins şi anihilat cu 42 de puşcaşi marini. La Iaşi au fost 46”

Joi, 15 Decembrie 2022, ora 16:16
2082 citiri
Primarul Mihai Chirica, nemulțumit de asaltul procurorilor. „Bin Laden a fost prins şi anihilat cu 42 de puşcaşi marini. La Iaşi au fost 46”
Primarul Iașului Mihai Chirica a criticat decizia autorităților FOTO Facebook / Mihai Chirica

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, susţine că Osama Bin Laden a fost prins şi anihilat de 42 de puşcaşi marini, în timp ce miercuri în Primăria Iaşi au fost 46 de persoane, făcând referire la numărul de procurori şi poliţişti care au percheziţionat birourile instituţiei.

Mihai Chirica a declarat, într-o conferinţă de presă, că o instituţie de control cere mai întâi documente, iar dacă acestea nu sunt date la timp abia apoi anchetatorii pot apela şi la alte măsuri.

"Calitatea mea cu care m-am prezentat la audieri la DIICOT a fost cea de suspect motivată de semnarea tuturor autorizaţiilor de construire ale unui investitor local, actele fiind emise din 2015 până în prezent. Bin Laden a fost prins şi anihilat cu 42 de puşcaşi marini. Ieri la Iaşi au fost 46. Efectele sigur că nu sunt aceleaşi, dar modalitatea de acţiune a fost cât se poate de evidentă şi vizibilă. Cum ar trebui să se petreacă lucrurile într-un stat de drept? O instituţie îţi cere documente. Dacă nu eşti în stare să le dai la termen, din neştiinţă sau din rea-voinţă, atunci instituţia poate apela şi la alte măsuri", consideră edilul ieşean.

Chirica a spus că tot ce s-a întâmplat miercuri este neplăcut pentru Primăria ieşeană, el precizând că instituţia emite zeci de mii de documente de-a lungul timpului.

"Avem 4,9 milioane de file într-un an care sunt transmise către diverşi beneficiari. Instituţiile statului trebuie să-şi facă datoria şi să culeagă datele pentru a judeca în mod obiectiv pentru o faptă pe care ei o consideră suspectă", a explicat Chirica.

Edilul Mihai Chirica a mai declarat că întreg aparatul de conducere al Primăriei a fost chemat miercuri la audieri, adăugând că, dacă există vinovaţi, atunci acele persoane să plătească.

"Nu am nici cea mai mică emoţie referitoare nu doar la această cauză, ci la orice altă cauză pentru care s-au cerut documente. Ştiu foarte clar ce fac şi cum fac. Eu sunt demnitarul acestei primării. În spatele meu este un aparat de 679 de persoane. Orice persoană care nu îşi face treaba cum se cuvine, fie din rea-voinţă, fie din nepricepere, trebuie să plătească. Dacă este din rea-voinţă plăteşte penal", a adăugat Chirica.

El a precizat că resimte o oboseală pe fondul descinderilor repetate ale procurorilor în instituţia sa.

"Nu am emoţii, ci doar oboseală. Este greu pentru un primar să aibă luni Parchet, marţi pauză, miercuri Parchet, joi pauză presupun, iar vineri o să mai vedem. Nu este vorba aici doar de imaginea primarului, ci de imaginea oraşului. Iar ieri imaginea Iaşiului a fost foarte proastă, ori datorită vinovăţiei unor colegi de-ai mei, ori datorită unui exces de zel. Nu suntem nici traficanţi de droguri, nici spălători de bani, nici nu comitem infracţiuni de natură economică", a mai afirmat primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii DIICOT, după ce miercuri a fost audiat timp de câteva într-un dosar care se referă la eliberarea unor autorizaţii pentru executarea unor lucrări de construcţii.

Edilul Mihai Chirica declara jurnaliştilor la ieşirea de la audieri că se simte obosit şi dezamăgit, precizând că i s-a adus la cunoştinţă faptul că are calitatea de inculpat.

"S-a extins cazul din 2020 al domnului Cristin Zamosteanu (om de afaceri ieşean din zona imobiliară - n.r.), Este o problemă legată de urbanism. Este acelaşi blestem care urmăreşte de multă vreme situaţia din Iaşi. Mi s-a adus la cunoştinţă întâi calitatea de suspect, apoi cea de inculpat. Nu am voie să interacţionez cu cei de la Direcţia Urbanism din cadrul primăriei în următoarea perioadă", afirma Mihai Chirica.

Audierea lui Mihai Chirica la sediul DIICOT din Iaşi a început în jurul orei 19.00 şi s-a finalizat aproape de miezul nopţii.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Iaşi au făcut, miercuri, 24 de percheziţii la locuinţele şi imobilele deţinute de mai multe persoane, dar şi la sediile unor instituţii publice, într-un dosar de abuz în serviciu, uzurparea funcţiei, spălare de bani şi fals. Acţiunile au vizat autorizarea executării unor lucrări de construcţii, pentru care suspecţii s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală. Primarul Mihai Chirica a fost ridicat, în urma percheziţiilor pe care procurorii DIICOT le-au făcut în Primăria ieşeană.

Chirica a fost dus mai întâi la sediul Poliţiei judeţene Iaşi, iar în cursul serii a ajuns la sediul DIICOT, unde a fost audiat de procurori.

Orașul unde vrea să candideze Diana Șoșoacă. ”Faţă de toate infracţiunile pe care primarul le face, mă gândesc foarte serios”
Orașul unde vrea să candideze Diana Șoșoacă. ”Faţă de toate infracţiunile pe care primarul le face, mă gândesc foarte serios”
Senatoarea Diana Şoşoacă a anunţat miercuri, 27 martie, că se gândeşte foarte serios să candideze la Primăria Iaşi, ea acuzându-l pe edilul Mihai Chirica de ”înaltă trădare”,...
Plângere penală depusă de USR împotriva lui Robert Negoiţă, pentru contracte cu dedicaţie de peste 15 milioane euro
Plângere penală depusă de USR împotriva lui Robert Negoiţă, pentru contracte cu dedicaţie de peste 15 milioane euro
Candidatul USR pentru Primăria Sectorului 3 Lucian Judele şi deputatul USR Emanuel Ungureanu au depus o plângere penală împotriva primarului Sectorului 3 Robert Negoiţă şi a...
#mihai chirica, #descinderi, #DNA, #Osama bin Laden , #Stiri Mihai Chirica