Mihai Voicu (PNL): Basescu incalca din nou Constitutia

Duminica, 24 Martie 2013, ora 15:15
3153 citiri
Mihai Voicu (PNL): Basescu incalca din nou Constitutia
Foto: PNL Campina.blogspot

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat, duminica ca presedintele Traian Basescu a incalcat Constitutia prin iesirea publica legata de Conventia PDL, insa decizia unei noi suspendari din functie necesita "coagularea vointei politice", pana acum fiind prezentate doar opinii.

"Trebuie sa recapitulam foarte succint faptele, ma refer aici doar la articolul din Constitutie care prevede plasarea presedintelui Romaniei deasupra fortelor politice. Nu este prima data cand presedintele se implica activ in viata unui partid politic, nu este pentru prima data cand presedintele, participand la Conventia PDL, sustine un anumit candidat - s-a mai intamplat si cu Emil Boc in 2011, poate mult mai virulent atunci - insa este o premiera extrem de grava faptul ca presedintele Romaniei, din aceasta pozitie, anunta public implicarea in formarea unui nou partid, mai mult decat atat, conducerea acestui proces si sigur ca din nou este vorba de o incalcare a Constitutiei, acesta este un lucru evident", a sustinut Voicu.

De asemenea, in ceea ce priveste un eventual demers de suspendare din functie, vicepresedintele PNL a sustinut ca acest lucru necesita coagularea unor optiuni politice.

"Suspendarea este un proces care implica coagularea unei vointe politice, luarea unei decizii, precum si un proces parlamentar si constitutional. Da, am asistat la o incalcare a Constitutiei, nu spun acum ca s-a si format opinia si s-a luat decizia cu privire la o suspendare a presedintelui. Nu este un secret, evident, ca suntem de parere ca presedintele Basescu nu are ce cauta la Cotroceni, a incalcat in numeroase randuri Constitutia, insa repet, nu s-a format o decizie in acest moment cu privire la o noua suspendare", a mai declarat Voicu.

El a precizat ca ministrul de Interne, Radu Stroe, a exprimat opinia "ca ar trebui sa ne gandim".

"Cu acest lucru sunt de acord, ar trebui sa ne gandim. Nu pot acum sa definesc ca este necesara, ca trebuie facuta repede, sau ca ar trebui sa luam o decizie in acest sens. Trebuie facuta o analiza si vazut care sunt consecintele si cum am putea sa luam decizie in acest sens", a mai precizat Voicu.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, sustine ca este inadmisibil ce a facut presedintele Traian Basescu sambata, legat de Conventia PDL, el adaugand: "Trebuie sa ne gandim din nou la suspendare".

"Este inadmisibil ce a facut Basescu", a spus vicepresedintele PNL Radu Stroe, referindu-se la implicarea lui Basescu in Conventia PDL.

"Trebuie sa ne gandim din nou la suspendare", a adaugat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Mihai Voicu suspendare Basescu, #PNL suspendare Basescu, #Basescu incalcare Constitutie , #PNL