Mihai Voicu: Numirea lui Morar la CC, o forma de rasplata pentru servicii credincioase

Marti, 26 Martie 2013, ora 11:22 2581 citiri
Foto: Ziare.com

Numirea fostului sef al DNA, Daniel Morar, la Curtea Constitutionala, de catre presedintele Traian Basescu este "o rasplata pentru servicii facute", spune vicepresedintele PNL, Mihai Voicu, ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul.

Mihai Voicu declara ca "din punct de vedere procedural, este dreptul domnului Traian Basescu sa numeasca un judecator, in momentul in care expira un mandat similar".

"Comentariile nu trebuie facute din aceasta perspectiva si nici macar din perspectiva competentei domnului Morar de a fi judecator la Curtea Constitutionala. Eu as face un comentariu din perspectiva faptului ca e un tip de rasplata pentru servicii facute.

Este un post confortabil cel de judecator la Curtea Constitutionala, pe un mandat indelung, de noua ani, care nu poate fi revocat, care prezinta si niste avantaje materiale, trebuie sa o recunoastem. Deci din aceasta perspectiva, eu o vad ca un fel de rasplata pentru servicii credincioase fata de domnul Traian Basescu!", a spus Mihai Voicu, la RFI Romania.

Vicepresedintele PNL apreciaza ca "o revizuire a modului de numire a judecatorilor Curtii Constitutionale este necesara".

"Poate trebuie sa ne uitam doar catre judecatori de cariera si nu catre orice tip de jurist. Ma rog, sunt mai multe optiuni. Insa din pacate, in acest moment nu putem face ceva, pentru ca este vorba de un text constitutional si doar la revizuirea Constitutiei putem aborda acest subiect", este de parere vicepresedintele liberal.

Daniel Morar, numit de Basescu judecator la CCR

Daniel Morar, fost procuror sef al DNA, in prezent prim-adjunct al procurorului general, a fost numit de presedintele Traian Basescu judecator la Curtea Constitutionala.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat luni, 25 martie a.c., Decretul de numire a domnului Daniel-Marius Morar in functia de judecator la Curtea Constitutionala pentru un mandat de 9 ani, incepand cu data de 9 iunie 2013", se arata intr-un comunicat remis presei.

Citeste mai multe despre Voicu: Numirea lui Morar la CC, o forma de rasplata pentru servicii credincioase, pe RFI Romania.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com