Ungaria își consolidează ”politica gardurilor”. Noi măsuri de securitate împotriva migranților la granițele cu Serbia și Croația

Sambata, 16 Iulie 2022, ora 22:08 2201 citiri
C.E. acuză Ungaria că încalcă statul de drept prin respingerea migranților FOTO Hepta arhivă

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a emis un decret care prevede consolidarea măsurilor de securitate la frontierele cu Serbia şi Croaţia, în urma creșterii numărului migranţilor care vin în Europa pe ruta balcanică, relatează sâmbătă, 16 iulie, agenția DPA.

Conform decretului, vor fi efectuate lucrări pentru a creşte înălţimea gardurilor care în timpul valului migrator masiv din anul 2015 au fost amenajate de-a lungul graniţei cu Serbia pe o lungime de 150 de kilometri şi vor fi ridicate noi garduri pe porţiunea de graniţă cu Croaţia, în zona parcului naţional Duna-Dráva.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjártó, a anunțat că, de la începutul anului, au venit peste 100.000 de migranți pe ruta balcanică.

Poliţia ungară a anunţat cu o zi în urmă că a început să recruteze patrule de ”vânătoare de frontieră” pentru a le desfăşura la graniţa sudică a Ungariei împotriva migraţiei ilegale, efectivele totale ale acestor patrule urmând să ajungă la 2.200 de agenţi.

La rândul său, ministrul ungar al Apărării, Kristof Szalay-Bobrovniczky, a promis o creştere a salariilor militarilor, poliţiştilor şi ale membrilor noilor patrule menţionate, consemnează agenţia MTI.

Anunţul Budapestei despre sporirea măsurilor de protecţie la graniţe survine la o zi după ce noul guvern sloven de centru-stânga, condus de liberalul proeuropean Robert Golob, a anunţat că a început demontarea gardului ridicat în anul 2015 la frontiera Sloveniei cu Croaţia de către fostul guvern condus de conservatorul Janez Jansa, care a fost un aliat al lui Viktor Orban.

Respingerea migranţilor este una dintre măsurile pentru care Comisia Europeană acuză Ungaria de încălcarea statului de drept.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News