Peste 50 de migranți prinși în ultimele 24 de ore la Nădlac

Vineri, 20 Ianuarie 2023, ora 12:51
1564 citiri
Peste 50 de migranți prinși în ultimele 24 de ore la Nădlac
În toate cazurile, şoferii sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi. FOTO Poliția de Frontieră

Peste 50 de migranţi au fost prinşi, în ultimele 24 de ore, când au încercat să iasă din ţară ilegal, ascunşi în camioane verificate în Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac I şi Nădlac II, şoferii fiind cercetaţi pentru trafic de migranţi.

La Nădlac II, trei camioane înmatriculate în România, conduse de cetăţeni români, transportau migranţi.

"În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijloacelor de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentele pentru marfă, respectiv în cabina de dormit a unei autoutilitare, 50 de cetăţeni străini. Aceştia au fost conduşi la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noştri au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Sri Lanka, Bangladesh, Pakistan, Siria şi Nepal ce intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în diferite state din Spaţiul Schengen. O parte dintre aceştia au solicitat o formă de protecţie pe teritoriul României, alţii figurau ca fiind intraţi legal în ţara noastră", a informat, vineri, Poliţia de Frontieră Arad.

Şi la Nădlac I, într-un camion condus tot de un român, au fost descoperiţi, în cabina de dormit, cinci migranţi din Siria, solicitanţi de azil.

În toate cazurile, şoferii sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

De asemenea, poliţiştii de frontieră de la Nădlac au observat, la aproximativ 20 de metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos.

"Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Bangladesh, în vârstă de 21 respectiv 29 de ani şi figurau ca fiind intraţi legal în ţara noastră", a mai transmis Poliţia de Frontieră Arad.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#migranti Romania, #Vama Nadlac, #migranti nadlac, #politia de frontiera , #vama