Microsoft porneste razboiul impotriva cancerului si spune ca vine cu o solutie in 10 ani

Marti, 20 Septembrie 2016, ora 21:19
5778 citiri
Microsoft porneste razboiul impotriva cancerului si spune ca vine cu o solutie in 10 ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Microsoft s-a angajat sa "rezolve problema cancerului" in urmatorii zece ani, folosind tehnologia din spatele computerelor pentru a "sparge" codul celulelor bolnave, astfel incat acestea sa poata fi "reprogramate", devenind sanatoase.

Intr-o schimbare radicala de directie, gigantul IT a infiintat o "mica armata" formata din cei mai buni biologi, programatori si ingineri din lume, care trateaza cancerul ca si cum ar fi un bug intr-un sistem, scrie The Telegraph.

Primul mare pas in vindecarea cancerului la san: Lista completa a cauzelor bolii

Vara aceasta, Microsoft a deschis primul laborator unde testeaza descoperirile oamenilor de stiinta, care creeaza harti uriase a modului in care functioneaza sistemul celular.

Cercetatorii lucreaza chiar la un aparat facut din ADN, care ar putea "trai" in interiorul celulelor si cauta probleme in organism, cum ar fi cancerul. Cand dispozitivul detecteaza celule posibil bolnave, acesta "restarteaza" sistemul si elimina celulele afectate - acesta este proiectul celor de la Microsoft.

Tratament revolutionar pentru cancerul la san: Tumorile se reduc sau dispar in 11 zile

Asadar, echipa lucreaza acum la astfel de computere moleculare construite din ADN, care actioneaza ca un medic ce descopera celulele canceroase si le distruge.

"Este pe termen lung...cred ca va fi tehnic posibil in 5-10 ani sa cream un sistem molecular intelligent care sa poata detecta boala", a declarat Andrew Philips, seful grupului de lucru.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Microsoft vindeca cancer, #Microsoft celule cancer , #stiri Microsoft