Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Microsoft lanseaza versiuni online ale programelor Office

Marti, 28 Iunie 2011, ora 14:56
2091 citiri
Microsoft lanseaza versiuni online ale programelor Office
Foto: Reuters

Microsoft a facut, in sfarsit, pasul spre lumea serviciilor de tip "cloud" (nor), lansand versiuni online ale mai multor programe din suita Office.

Cea mai mare companie de software din lume a transformat mai multe programe, inclusiv Outlook e-mail, Excel si SharePoint, in versiuni online, pe care utilizatorii le pot folosi de pe o varietate mai mare de dispozitive, cand au acces la Internet, relateaza Reuters.

Acest segment de piata a fost "acaparat" deja de Google, care a oferit, in acest mod, alternative mai simple ale programelor Microsoft.

Acest tip de programe online scutesc utilizatorii de nevoia instalarii unui program pe propriul computer, iar fisierele create in acest fel pot fi accesate de la orice alt terminal.

"Este evident ca asta trebuie sa faca Microsoft ca sa ramana competitiva in fata Google", a declarat Michael Yoshikami, director executiv al firmei de management YCMNET Advisors.

Microsoft a oferit variante online ale programelor sale, in special Outlook e-mail, clientilor corporate, de cativa ani, iar, anul trecut, le-a oferit gratuit si consumatorilor casnici.

Directorul executiv al companiei, Steve Ballmer, va prezenta, marti, in New York, o noua versiune a acestor programe, sub numele Office 365.

Ca si Google, Microsoft va gazdui documentele utilizatorilor pe servere din mari centre de date. Spre deosebire de Google, le va permite companiilor sa-si stocheze informatii pe servere dedicate, daca vor acest lucru, sau sa-si pastreze informatiile pe propriile servere.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Microsoft Office, #versiuni online Office , #Google