De ce nu renunta Microsoft la piata smartphone-urilor?

Sambata, 04 Octombrie 2014, ora 15:59
3221 citiri
De ce nu renunta Microsoft la piata smartphone-urilor?
Foto: digitaltrends.com

Dupa lansarea noului program de operare Windows 10, Microsoft ar putea sa revina cu un plan nou pe piata telefoanelor inteligente, domeniu in care a esuat pana acum.

Compania americana a scos pentru prima data smartphone-uri cu programul Windows Phone in anul 2000, dar lucrurile nu au mers chiar cum se asteptau reprezentantii ei, scrie digitaltrends.com. De atunci, gigantul din domeniul IT si-a reconfigurat planurile de trei ori, sperand intr-o schimbare benefica ce s-a lasat asteptata.

Proiecte precum Windwos Mobile 6.5.3. si Windows Marketplace au fost abandonate in favoarea celui denumit Windows Phone 7. Acesta a reprezentat o schimbare majora pentru programul produs de Microsoft. In 2012, planurile au fost iar modificate cu lansarea Windows Phone 8. Noul Windows 10 ar putea avea insa capacitatea de a aduce un nou suflu celor de la Microsoft in acest domeniu.

Cate putin din calculator, tableta si smartphone

Planul companiei este de a-i multumi pe utilizatorii care doresc cate putin din performantele unor tablete, smartphone-uri si calculatoare desktop. In timp ce iOS si Android au facut progrese remarcabile, programul de operare Windows Phone a pierdut mult teren si din cauza schimbarilor pe care le-a impus utilizatorilor.

Cei care folosesc Android au posibilitatea de a-si actualiza dispozitivele atunci cand vor, fara a fi fortati sa isi cumpere noi produse pentru a beneficia de noutatile aduse de Windows. Oamenii nu isi doresc schimbari radicale de la astfel de programe, ci se asteapta la unele treptate si la constanta din partea companiilor implicate intr-un asemenea proces.

In viitor, cei de la Microsoft vor ca aplicatiile pe care le vor elabora sa poata fi folosite pe cat mai multe categorii de dispozitive. Gasirea unui ecilibru intre mai multe tipuri de gadgeturi este o sarcina foarte greu de executat asa cum trebuie. In viitorul apropiat am putea avea surpriza de a afla noutati in acest sens, unele care sa arate intentiile clare ale companiei.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#smartphone windows microsoft, #smartphone ios android, #Android smartphone , #lansare