Cum isi pastreaza Microsoft clientii dezamagiti de Windows 8, care raman si fara XP

Luni, 10 Martie 2014, ora 10:15
9432 citiri
Cum isi pastreaza Microsoft clientii dezamagiti de Windows 8, care raman si fara XP
Foto: BGR

Microsoft vrea sa-si pastreze utilizatori de Windows XP, iar in cateva zile vor trebui sa-si schimbe sistemul de operare, care va deveni vulnerabil la atacuri, dupa ce compania s-a hotarat sa-l inchida.

Gigantul IT ar putea reusi acest lucru cu ajutorul noului Windows 9, o noua platforma care va pastra cateva functionalitati ale vechiului XP, pentru a fi mai usor de agreat de utilizatori decat Windows 8, considerat a fi un fiasco din acest punct de vedere, informeaza BGR.

Incepand cu aprilie 2014, utilizatorii XP vor fi expusi virusilor si a software-urilor malware.

Microsoft stie ca sistemul Windows 8 nu reprezinta o alternativa pentru utilizatorii XP, de aceea a proiectat noul Windows 9, in special pentru cei care folosesc desktop-ul.

Compania americana a incercat deja sa atraga utilizatorii de PC-uri prin varianta Windows 8.1, in care a introdus din nou butonul de start, care era atat de cunoscut si folosit de utilizatorii de calculatoare in versiunile anterioare, Windows 7 sau XP.

"Windows 8.1 a fost lansat in octombrie 2013 si este o versiune mult mai sigura decat cea anterioara. Urmatorul Windows 8.1 GDR1 este programat sa apara in aprilie 2014 si va reprezenta o fuziune a precedentelor sisteme de operare. Windows 9? Va fi chiar mai bun decat acestea", a scris publicatia Tom's Hardware.

Site-ul specializat in IT subliniaza faptul ca Margaret Franco, director executiv al firmei Dell, a declarat recent ca multi clienti ai companiei sale isi exprima interesul pentru o tranzitie la anticipatul sistem de operare Windows 9.

Insa exista o problema, deoarece Windows 9 nu va fi lansat de catre Microsoft decat in toamna anului 2014, adica dupa ce nu va mai oferi asistenta pentru Windows XP.

Gigantul IT a anuntat ca incepand cu anul 2014 nu va mai oferi asistenta pentru sostemul de operare XP, care va deveni vulnerabil la atacuri cibernetice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#sistem operare Windows XP, #noul sistem Windows 9, #Microsoft renunta sistemul XP, #utilizatorii sistemului Windows XP , #Windows 8