Care sunt principalele tipuri de microfoane spion pe care le poți găsi pe piața din România?

Advertorial
Marti, 31 Mai 2022, ora 20:23
6725 citiri
Care sunt principalele tipuri de microfoane spion pe care le poți găsi pe piața din România?
FOTO Unsplash

Tehnologia a avansat atat de mult incat dispozitivele de spionaj sunt astazi mai accesibile si mai usor de gasit decat oricand. Cu un simplu clic se poate gasi, pe internet, o gama vasta de astfel de gadgeturi, care sunt din ce in ce mai performante.

Cand vine vorba despre microfoane spion, de exemplu, tipurile de dispozitive de spionaj si, mai ales, obiectele in care acestea pot fi integrate, pentru a nu fi depistate, sunt foarte multe. Astfel ca pot fi folosite in orice spatiu sau circumstanta.

Tipurile de microfoane spion

Daca obiectele in care pot fi mascate aceste microfoane de spionaj pot fi nelimitate, de la cele mai banale – priza, prelungitor sau intrerupator – pana la cele mai neasteptate, cum ar fi odorizantul de camera, mouse-ul sau chiar calculatorul de birou, tipurile de microfoane spion sunt mai putine, dar la fel de eficiente.

Principalele astfel de tipuri sunt microfoanele care folosesc cartele GSM, care se activeaza printr-un apel telefonic si microfoanele cu reportofon, care inregistreaza. Mare parte dintre aceste gadgeturi spion se activeaza insa prin detectarea vocii, astfel ca nu este necesar sa functioneze permanent. Acest lucru contribuie la o prelungirea duratei de functionare a acestuia deoarece se evita descarcarea inutila a bateriei.

Este legala folosirea microfoanelor spion?

Normele legislative au fost actualizate, ca urmare a accesului tot mai mare pe care il au oamenii obisnuiti la dispozitivele de urmarire si spionaj. Prin urmare, folosirea unor astfel de dispozitive in spatiul privat al unei persoane, ca de exemplu propria locuinta, sau facerea publica a inregistrarilor, fara acordul persoanei vizate, sunt actiuni ilegale, pedepsele asociate fiind unele importante.

De asemenea si spionarea unei persoane din dorinta de a o defaima sau pentru a o pune intr-o lumina nefavorabila sunt activitati ilegale. De aceea este important ca oamenii sa se documenteze foarte bine, referitor la libertatea de utilizare a unor dispozitive de spionaj, inainte de a le cumpara.

In cazurile in care doresc sa obtina insa informatii pentru a-si verifica niste suspiciuni, pot fi folosite microfoane spion, dar numai respectand dreptul oamenilor la intimitate si viata personala.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#microfon spion, #spionaj , #stiri it-c